Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2019 13:21
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Žena tvrdila, že kříž v Notre-Dame přežil díky Bohu. Věda ji rychle vyvedla z omylu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Žena velmi rychle zjistila, že věda hovoří jasnou řečí.

Svět v pondělí zaskočila zpráva o požáru v katedrále Notre-Dame v Paříži. Oheň vypukl podvečer, hasiči s ním museli bojovat více než 10 hodin, přičemž požár hasili celou noc. Nakonec se navzdory prvotním prognózám, že se katedrála zhroutí úplně celá, tento předpoklad naštěstí nenaplnil a základy společně s interiérem přežily.

Doporučeno
Jaký je příběh nejúchvatnější stavby naší civilizace? Notre-Damu už jednou hrozila velká zkáza Jaký je příběh nejúchvatnější stavby naší civilizace? Notre-Damu už jednou hrozila velká zkáza 16. dubna 2019 9:18

V interiéru se bez většího poškození zachoval velký zlatý kříž, čehož si všimla Kaylee Crain a fotku z vnitřku katedrály sdílela na Twitteru, upozornil Unilad. Popis zněl jasně, navzdory požáru a destrukci kříž a oltář stojí, což Kaylee zdůvodnila tím, že jde o důkaz existence Boha. „Prosím, vysvětlete mi, jak nemůžete věřit v Boha poté, co jste viděli tohle.“


Nicméně, Kaylee svou argumentaci moc nedomyslela. Ve škole ji podle uživatelů nenaučili, že teplota požáru, jehož zdrojem je dřevo, dosahuje přibližně 600 stupňů Celsia.

Teplota tání zlata, což je materiál, ze kterého byl kříž vyroben, však dosahuje okolo 1 064 stupňů Celsia. Vysvětlení tedy bylo překvapivě jednoduché, což ale nezabránilo tomu, aby se příspěvek bleskově šířil po sociálních sítích.



Domů
Sdílet
Diskuse