Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2019 18:19
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Časopis Time poprvé v historii zařadil Češku mezi 100 nejvlivnějších osob světa

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Umístění jí vyneslo nařízení GDPR.

Eurokomisařka Věra Jourová byla časopisem Time zařazena do stovky nejvlivnějších osob na planetě. Stala se tak první Češkou, která se v tomto žebříčku, vydávaném od roku 2004, objevila. Zaujala tak místo vedle sportovních velikánů jako LeBron James a Tiger Woods nebo šéfa Facebooku Marka Zuckerberga.

Umístění v žebříčku jí vynesl fakt, že se zasadila o uvedení zásadního předpisu o Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR).  Time vybrané osobnosti dělí do kategorií vůdci, umělci a ikony. Česká eurokomisařka byla zařazena do kategorie titánů. „Samozřejmě mě to těší za Česko i za Evropu. Vnímám to jako ocenění nejen mojí práce, ale i práce celého mého týmu,“ řekla serveru Aktuálně.

Časopis Time poprvé v historii zařadil Češku mezi 100 nejvlivnějších osob světa
Zdroj: TASR - Martin Baumann

Věra Jourová přitom ještě před 13 lety byla ve zcela opačné situaci. Kvůli obvinění z korupce si odseděla více než měsíc za mřížemi. Vina jí ovšem prokázána nebyla a stíhání v létě 2008 skončilo konstatováním soudu, že se korupčního jednání nedopustila. Obvodní soud jí posléze přiznal 3,6 milionu korun jako náhradu majetkové újmy.

Domů
Sdílet
Diskuse