Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2019 12:33
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Univerzitní profesor učil své studenty, jak vyrobit extázi. Chtěl jen vylepšit jejich znalosti z farmakologie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Japonsku musí řešit případ příliš odvážného profesora.

Pokud chtějí profesoři v Japonsku se svými studenty na hodinách chemie či farmakologie vyrábět zakázané látky jako drogy, musí k tomu mít speciální povolení od úřadů.

Jeden z nich, 61letý Tatsunori Iwamura, si takové povolení zapomněl prodloužit a přesto se na hodinách pustil do výroby extáze, tedy látky MDMA, a studenty nechal vyrobit i méně populární drogu 5F-QUPIC, upozornila agentura Kyodo.


Samozřejmě, výroba drog nebyla zaměřena na budoucí distribuci a prodej, ale čistě na akademické zkoumání, jenže nařízení mluví jasně. Když na základě anonymního upozornění přišli na univerzitu Matsujama University v prefektuře Ehime, vyšetřovatelé přišli na to, že na hodině mělo extázi vyrábět 11 studentů.

Přestože proces výroby byl zaměřen na výzkum, do hry už vstoupil místní prokurátor, a tak může zapomnětlivost profesora vést ke zbytečným právním tahanicím všech zainteresovaných. Univerzita se mezitím studentům i jejich rodičům omluvila a přislíbila vnitřní disciplinární potrestání profesora, což ho však po skončení policejního vyšetřování bude zřejmě trápit nejméně.

Domů
Sdílet
Diskuse