Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2019 10:45
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

adidas bojuje proti plastům díky novým plně recyklovatelným běžeckým teniskám Futurecraft Loop

adidas bojuje proti plastům díky novým plně recyklovatelným běžeckým teniskám Futurecraft Loop
Zdroj: adidas
MÓDA ADIDAS
Uložit Uložené

Revoluční silueta má přispět k udržitelnosti a zabránit tomu, aby plastový odpad nadále znečišťoval oceány. Dny, kdy se staré tenisky vyhazovaly do koše, jsou pryč.

Německý sportovní gigant adidas opět klade důraz na zvyšování povědomí o znečišťování planety a udržitelnosti. Boj proti plastům společnost bere vážně, a z toho důvodu se rozhodla vydat novou běžeckou siluetu s názvem Futurecraft Loop, která je 100% recyklovatelná.

Ve spolupráci s Parley The Ocean, organizací, která se zabývá environmentálními hrozbami, se firma s třemi proužky snaží zabránit tomu, aby plastový odpad nadále znečišťoval oceány, a proto ho tentokrát přetváří na vysoce funkční sportovní tenisky.

Na novince s názvem adidas Futurecraft Loop je po celé siluetě aplikovaný udržitelný materiál. Každý jeden detail a prvek tenisky je vyroben tak, aby se následně mohl recyklovat a znovu použít. Veškerý použitý materiál je ze 100% opakovaně použitelného TPU (termoplastického polyuretanu).

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa adidas (@adidas),

Materiál TPU je v tomto případě důkladně přidaný, pletený a lisovaný do mezipodešve Boost pomocí technologie adidas Speedfactory. Kreativní ředitel společnosti adidas Paul Gaudio tuto tenisku pokládá za jejich designový a inovační étos.

Doporučeno
Kontroverze spojené se značkou Adidas. Víš, co se skrývá za oblečením a botami s ikonickými třemi pruhy? Kontroverze spojené se značkou Adidas. Víš, co se skrývá za oblečením a botami s ikonickými třemi pruhy? 6. června 2023 8:30

Podle něj jde o spojení umění, vědy, technologie, lidskosti a inženýrství. „Jde o aplikování kreativity k představování našeho světa v takovém světle, v jakém bychom ho všichni chtěli vidět,“ tvrdí Gaudio.

Po skončení životního cyklu tenisky poputuje každý pár zpět do adidasu na recyklaci, kde se boty umyjí, rozemelou na malé části a rozloží na materiál, který se použije na zcela nové páry.

Zatím však bylo vydáno jen 200 párů v rámci beta testování určených pro vybraná média či influencery. Oficiální vydání plně recyklovatelných Futurecraft Loop pro širokou veřejnost by mělo přijít někdy v období jaro/léto 2021.

Zpět
Sdílet
Diskuse