Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2019 10:42
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Takto vypadá Notre-Dame na záběrech z vesmíru před a po požáru

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Fotografie z výšky poukazují na zdevastovanou střechu ikonické katedrály.

Soukromá družice SkySat od společnosti Planet Labs ukázala světu první fotografie z vesmíru zaměřující se na katedrálu Notre-Dame před požárem a po něm.

Jde o špičkové družice dodávající fotografické materiály i pro známou společnost Google. Na níže přiložených záběrech lze detailně pozorovat škody, které ničivý oheň vykonal na povrchu katedrály.

Takto vyzerá Notre-Dame na záberoch z vesmíru pred a po požiari
Takto vyzerá Notre-Dame na záberoch z vesmíru pred a po požiari Zdroj: DigitalGlobe, a Maxar company /AP / TASR
Takto vyzerá Notre-Dame na záberoch z vesmíru pred a po požiari
Takto vyzerá Notre-Dame na záberoch z vesmíru pred a po požiari Zdroj: DigitalGlobe, a Maxar company /AP / TASR

Na fotografiích můžeš mimo jiné vidět i chybějící nejvyšší věž katedrály, která se při požáru zhroutila. Interiér ale zůstal naštěstí ve srovnání se střechou relativně nepoškozený, o čemž svědčí i následující fotografie.

Požár katedrály Notre-Dame se podařilo hasičům uhasit během 9 hodin a jak jsme tě už nedávno informovali, první zprávy z průběžného vyšetřování nenasvědčují tomu, že by za touto tragickou událostí stál žhář. Více se o příběhu pařížského Notre-Dame dočteš v níže přiloženém článku našeho kolegy z redakce.

Doporučeno
Jaký je příběh nejúchvatnější stavby naší civilizace? Notre-Damu už jednou hrozila velká zkáza Jaký je příběh nejúchvatnější stavby naší civilizace? Notre-Damu už jednou hrozila velká zkáza 16. dubna 2019 9:18
Zpět
Sdílet
Diskuse