Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2019 15:05
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Potetovaný neonacista Jamie Bell zradí gang agresivních extremistů a stane se informátorem

Potetovaný neonacista Jamie Bell zradí gang agresivních extremistů a stane se informátorem
Zdroj: A24 / DirecTV Cinema
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Snímek je inspirován skutečným příběhem.

Bryon (Jamie Bell) si prožil složité dětství, které ho dovedlo až ke skupině pravicových extremistů vyznávajících nadřazenost bílé rasy. Postupně ale začne na této ideologii vidět mnohá negativa.

Ta ho dovedou k tomu, aby své dřívější jednání odčinil tajným bojem proti bývalým přátelům tím, že se stane informátorem, čímž samozřejmě neohrožuje jen sebe, ale také svou partnerku.

A jak je již z upoutávky zřejmé, jeho bývalí kolegové ho nenechají z party odejít jen tak snadno. Připravit se tedy můžeš na skutečně tvrdou akci a emotivní příběh o vykoupení podle skutečného života bývalého neonacisty Bryona Widnera.

Podobnou zápletku jakéhosi „osvícení“ a následné snahy o odchod z radikální skupiny neonacistů či jiných extremistických skupin jsme už viděli několikrát, přičemž nejznámějším příkladem bude asi Kult hákového kříže z roku 1998, kde ztvárnil hlavní postavu amerického neonacisty famózní Edward Norton.

Obecně známé filmové téma ale neznamená, že si snímek s působivě vypadajícím Jamiem Bellem nemůžeme vychutnat. Právě naopak. Biografické drama Skin dosud na Roten Tomattoes  obdrželo 7 pozitivních recenzí, které na něm vyzdvihovaly zejména vynikající herecké výkony v čele s údajně špičkovým Jamiem Bellem. Něčemu podobnému bychom určitě dali šanci.

O režii filmu se postaral Guy Nattiv, který v roce 2019 za krátkometrážní snímek Skin (ten ale nemá s příběhem tohoto filmu nic společného) získal dokonce Oscara. Premiéru si Nattivův film odbyl během loňského září na Toronto International Film Festival a do amerických kin se dostane 26. července 2019.

Domů
Sdílet
Diskuse