Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2019 10:52
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Instagram testuje verzi, která skryje počet lajků na tvých fotkách

TECH
Uložit Uložené

Sociální síť vítá možnost snížit tlak na uživatele.

Instagram byl odjakživa založen na číslech a počtech. Každý z nás sleduje, kolik followerů mu přes noc přibylo, kolik lajků si vysloužil na své nejnovější fotce a jak jsou na tom některé známé osobnosti, jenže sociální síť si očividně stále více uvědomuje, že lajky mohou dnešním uživatelům způsobovat stres, zbytečný psychický tlak a narušit běžný den.


I proto se potají testuje verze, kde se počet lajků na tvých fotkách nezobrazuje. Novinku objevila expertka Jane Manchun Wong a na Twitteru rovnou sdílela screenshoty, které vytáhla ze zdrojového kódu aplikace. Jak je uvedeno přímo ve zdrojovém kódu, Instagram se chce stále více zaměřovat na obsah a kvalitu příspěvků, ne to, kolik lidí ti dalo lajk.

Portál TechCrunch oslovil přímo Instagram, který existenci funkcionality přiznal, ale oznámil, že se momentálně skrývání lajků nechystá zavádět celoplošně a jen testuje, jaký vliv na uživatele by novinka mohla mít. 

Domů
Sdílet
Diskuse