Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2019 12:50
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Majitel hotelu na Filipínách nedá influencerům nic zadarmo. „Novodobým žebrákům“ doporučuje, aby si našli skutečnou práci

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pod jeho příspěvkem přibyly za posledních pár dní tisíce souhlasných komentářů.

Gianluca Casaccia je majitel pěkného hotelu na Filipínách, který otevřel přibližně před dvanácti měsíci. Od té doby mu na jeho praocvní email přišly stovky nabídek od lidí, kteří si říkají influenceri. Ti ho žádali, aby je ubytoval zdarma, připravil pro ně jídlo a pití a oni ho za to označí na svém úspěšném profilu na sociální síti, nejčastěji Instagramu.

Samozřejmě, tito lidé považují zmínky jiných profilů na tom svém za platidlo, neuvědomují si však při tom, že pro málokoho to představuje skutečnou hodnotu. Obzvláště hotel v luxusní dovolenkové destinaci pravděpodobně není zvědavý na „samozvaného influencera“, jak je jeho majitel ve svém příspěvku nazývá.

Jeho cílem bylo v první řadě slušně informovat o tom, že jeho hotel White Banana Beach Club nemá zájem spolupracovat touto formou. Zároveň zadavatelům těchto nabídek doporučuje, aby si například našli normální práci a jednoduše zaplatili.

Pod příspěvkem se strhla bouřlivá diskuse, ozvali se majitelé hotelů, „samozvaní influenceři“ i běžní lidé, kteří vyjadřují své názory. Někteří nazývají majitele úspěšnějších instagramových stránek novodobými žebráky, jiní tvrdí, že spravovat profil s velkým počtem odběratelů je odpovědnost a po tomto druhu práce je velká poptávka.

Budeme rádi, pokud nám v komentářích dáš vědět svůj názor, klidně můžeš uvažovat jen nad naším domácím trhem.

Domů
Sdílet
Diskuse