Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2019 9:24
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Avengers: Endgame je podle kritiků mistrovským eposem a ultimátním komiksovým vyvrcholením

Avengers: Endgame je podle kritiků mistrovským eposem a ultimátním komiksovým vyvrcholením
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Kino je v tomto případě jasnou volbou!

Avengers: Endgame je bezpochyby tou nejočekávanější komiksovkou za dlouhá léta. Pro mnohé fanoušky dokonce nejočekávanější vůbec. A přestože od konce Infinity War uběhl jen rok, příznivci MCU byli celou tu dobu dozajista u vytržení a netrpělivě vyčkávali na blížící se premiéru epického vyvrcholení 22 filmů. Ta do našich kin dorazí už v průběhu tohoto týdne, ale jak vlastně dopadlo, si můžeš vychutnat už dnes.

Po světové premiéře Avengers: Endgame v Los Angeles totiž internet zaplavily první reakce kritiků, které ti nyní pěkně shrneme. Co tedy na film říkají? Rob Keyes ve svém příspěvku na Twitteru prozradil, že Endgame je po všech stránkách ultimátním Marvel snímkem a podle něj žádná slova nedokáží popsat, jak je vlastně epický. Hawkeye označil za rockovou hvězdu.

Perri Nemirrof zase uvedla, že Avengers: Endgame toho nabízí mnoho, místy dokonce až příliš. Ale výsledek prý rozhodně stojí za to. Perri je podle svých slov hrdá na to, že do tohoto světa, který nám doručil inspirující průzkum toho, co znamená být rodinou a hrdinou, investovala více než 10 let. Ve snímku se údajně nachází její oblíbená scéna z celého MCU. Chválou však nešetřil ani Erik Davis.

Ten dodal, že Endgame je mistrovským eposem a skutečným vyvrcholením 22 filmů, který celý příběh nejen uzavírá, ale také rozšiřuje. I Brandon Davis uznává, že jde o nesmírně úžasný počin, který se nepodobá ničemu jinému, co dosud viděl. Podle jeho slov to není jen snímek, po kterém toužil, ale ještě mnohem více. „Představte si nejlepší možnou verzi Avengers: Endgame a tento film ta očekávání ještě překoná,“ uvedl ve svých dojmech Peter Sciretta.

Dále dodal, že během snímku pětkrát či šestkrát plakal a údajně jde o tu nejvíce emocionální MCU záležitost. Slzy potvrdila i Natalie Abrams a zároveň prozradila, že se na Avengers: Endgame určitě podívá ještě mnohokrát. Ohromené reakce přišly také z příspěvku Germaina Lussiera, který napsal, že Endgame je ultimátním dárkem pro všechny fanoušky MCU. Uvedl však, že se ve filmu nachází i několik drobných zakopnutí.

Pokud tedy názory kritiků nepřehánějí (což v tomto případě pravděpodobně ne), tak je jasné, že se již zanedlouho v kinech dočkáme mimořádně uspokojivého závěru jedné úspěšné komiksové éry. Nyní nám tedy nezbývá než jen vydržet těch několik málo hodin/dní a vychutnat si tuto velkolepou událost na co největším plátně. A v tomto případě není lepší možnosti než IMAX.

Za režií snímku stojí ověřené bratrské duo Anthony a Joe Russovi, no a o scénář se opět postaral Christopher Markus společně se Stephenem McFeelym (všichni čtyři pracovali na filmech Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War či Avengers: Infinity War). Premiéra Avengers: Endgame je u nás naplánována na 25. dubna 2019. Pro více informací klikej sem.

Domů
Sdílet
Diskuse