Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2019 10:36
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

24letý mladík vyhrál v loterii 768 milionů dolarů. Prvních 5 či 10 minut jen křičel štěstím

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Chlapík z Wisconsinu se na nedostatek už stěžovat nemusí.

Na Američana Manuela Franca se po šesti letech pravidelného hraní loterie usmálo štěstí. A obrovské. Teprve 24letý mladík z Wisconsinu nedávno investoval 10 dolarů do losů, které se nakonec proměnily na 768milionovou výhru, píše CNN.

Minulý měsíc si los koupil na čerpací stanici Speedway. Na tiskové konferenci prohlásil, že po výhře začal 5 či 10 minut bez přestávky křičet a po pár dnech podal výpověď v zaměstnání.

Měl možnost vybrat si ze dvou možností – získat 768,4 milionu dolarů, ale peníze by mu po menších částech přicházely jednou ročně, nebo se uskromnit a zvolit vyplacení 477 milionů dolarů najednou.

Manuel si vybral druhou možnost, přičemž se k celé situaci postavil velmi zodpovědně. Už si stihl najmout tým právníků a finančních poradců, aby neudělal špatné rozhodnutí a o peníze zbytečně nepřišel.

Momentálně si chce zajistit bezstarostnou budoucnost a pak by rád pomohl celému světu, takže očividně poputuje část peněz na dobročinné účely.

Domů
Sdílet
Diskuse