Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2019 15:18
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Thajsko chce platit turistům, kteří se vyhnou provařeným destinacím. Vláda má už plné zuby lidí, kteří chodí na ta samá místa

ZAJÍMAVOSTI THAJSKO
Uložit Uložené

Pokud se při své cestě vyhneš Phuketu či Bangkoku, thajská vláda ti možná přispěje na cestování.

Thajsko v roce 2018 navštívilo 38 milionů turistů, ale zřejmě tušíš, že tito lidé povětšinou cestují do stejných mainstreamových destinací plných turistických pastí, přičemž pravá kultura země zůstává neodhalená.

Bangkok či nejnavštěvovanější ostrov Phuket jsou na špičkách žebříčků turisticky oblíbených míst, ale zbytek Thajska nedostává až takovou pozornost a tamní vláda si myslí, že by se to mělo změnit.

Politici už stranou odložili 15 milionů bahtů (10,8 milionu korun) a nyní čekají na schválení svého návrhu místním kabinetem. Pokud vše půjde hladce, turisté by mohli zažádat o dotaci na cestování, pokud nepůjde o výlet do nejběžnějších lokalit.

Thajsko ti tak doslova zaplatí, pokud se půjdeš podívat na jiná než mainstreamová místa, přičemž příspěvek bude přibližně do výšky 1 500 bahtů (1 100 korun) na osobu.

Thajsko chce platiť turistom, ktorí sa vyhnú mainstreamovým destináciam. Vláda má už plné zuby ľudí, ktorí chodia len do Phuketu
Thajsko chce platiť turistom, ktorí sa vyhnú mainstreamovým destináciam. Vláda má už plné zuby ľudí, ktorí chodia len do Phuketu Zdroj: unsplash
Domů
Sdílet
Diskuse