Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2019 8:06
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

5 nejlepších momentů z bitvy o Winterfell: Ohnivý chaos a tragická úmrtí hrdinů

5 nejlepších momentů z bitvy o Winterfell: Ohnivý chaos a tragická úmrtí hrdinů
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

A je to za námi. Tipl sis správně většinu předpokládaných úmrtí?

Text obsahuje spoilery!

Při posledním výběru pěti skvělých momentů jsme se vzhledem k formátu dané epizody mohli zaměřit na dialogy mezi postavami. Boj o Winterfell však nechal řeči bokem a ukázal nám pořádně krvavý boj o život.

5 najlepších momentov z bitky o Winterfell: Expozícia ohňov a nešťastné úmrtia hrdinov
5 najlepších momentov z bitky o Winterfell: Expozícia ohňov a nešťastné úmrtia hrdinov Zdroj: HBO

Zatmění ohňů

V nejnovější části finále se tvůrci opravdu důkladně vyhráli s kontrastem mrazivé temnoty a světla představujícího šanci na život. V tomto bodě se stala mimořádně důležitou scéna příjezdu Melisandry, která dothrackým bojovníkům zapálila jejich zbraně.

Jak jsme však mohli vidět, světélka naděje za krátkou chvíli v boji proti armádě nemrtvých pohasla. V daném okamžiku si snad i ti nejodvážnější z hrdinů museli přiznat, že následující boj bude jednoduše a zkrátka masakr.

5 najlepších momentov z bitky o Winterfell: Expozícia ohňov a nešťastné úmrtia hrdinov
5 najlepších momentov z bitky o Winterfell: Expozícia ohňov a nešťastné úmrtia hrdinov Zdroj: HBO

Lyanna Mormont a její útok na obra

Tam, kde se velcí bojovníci dávají na ústup, nastupuje malá Lyanna Mormont. Nebojácnou hlavu rodiny Mormontů si díky jejímu přístupu stihlo množství diváků oblíbit a vzhledem k tomu, že byla fakticky jen dítětem, její úmrtí působí o to nešťastněji.

Arya jako ninja

Arya je odhodlaným bojovníkem, který však ví, kdy má před přímým bojem upřednostnit jakousi stealth akci. Její nenápadné přechody chodbami Winterfell kolem nepřátel stály za to. Při setkání s Houndem, Bericem a následně i s Melisandrou se navíc konečně ukázalo, jaký byl Bericův úděl – záchrana Aryi. Ta se samozřejmě za malý moment ukázala jako velmi podstatná.

Theonova smrt

Předpokládaná smrt někdejšího zrádce, který dokázal kdysi myslet jen na svou slávu a mladé dívky, se nakonec potvrdila. Theon si tímto posledním bojem jednoznačně získal svou ztracenou čest a my můžeme konečně prohlásit, že mu jeho chyby z minulosti odpouštíme. Sám Bran totiž řekl, že každý jeho krok v životě ho dovedl k danému bodu.

Arya je hrdinkou dne

I když se jistý čas zdálo, že po krku Night Kinga půjde pravé Jon Snow alias Aegon Targaryen, nakonec život vůdce nemrtvých ukončila malá Arya, z níž se stal skutečně profesionální zabiják. Koneckonců to byla právě ona, kdo zachránil Westeros před téměř jistou zkázou.

A které momenty z nejnovější části zaujaly tebe? Čtvrtého dílu 8. série Game of Thrones se dočkáme 6. května 2019. Pro více článků o seriálu klikej sem.

Domů
Sdílet
Diskuse