Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2019 13:46
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ruská armáda zřejmě vycvičila velrybu ke speciálním operacím, tvrdí experti z Norska

ZAJÍMAVOSTI NORSKO
Uložit Uložené

Velryba se chovala podezřele, tak ji norští rybáři nahlásili úřadům.

V Norsku momentálně čelí zvláštnímu případu. Minulý týden měla skupinu rybářů obtěžovat velryba, která připlula mezi rybářské lodě a začala do nich narážet či tahat sítě a lana rozházené po krajích plavidel, upozorňuje The Guardian.

Rybáři proto chování zvířete nahlásili úřadům a začalo vyšetřování. Martin Biuw z Institute of Marine Research in Norway prohlásil, že existuje důvodné podezření ruského původu těchto zvířat. „Pokud tato velryba pochází z Ruska – a existuje velký důvod tomu věřit – tak nejde o práci ruských vědců, ale spíše ruského námořnictva,“ řekl.

 

Rybáři chování velryby nahlásili z důvodu, že zvíře mělo kolem svého těla připevněný postroj, který podle nich mohl sloužit k uložení kamery nebo zbraně. Podezření padlo na Rusko zejména proto, že se na postroji měla nacházet slova „Equipment of St. Petersburg“. Experti proto předpokládají, že velryba mohla být vytrénovaná ruskou armádou v programu na přeměnu mořských zvířat na speciální jednotky.

Domů
Sdílet
Diskuse