Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2019 18:05
Čas čtení 0:00
Vl Mi

O pár desiatok rokov bude na Facebooku viac mŕtvych používateľov ako živých

TECH
Uložit Uložené

Nová štúdia o Facebooku hovorí jasne, zo sociálnej siete sa stane digitálny cintorín s miliardami mŕtvych.

Začiatkom roka 2019 bol počet aktívnych používateľov aplikácií Facebooku približne 2,7 miliardy (Facebook, Messenger, WhatsApp a Instagram). Toto číslo sa pravidelne zvyšuje, aplikácie patriace pod modrú sociálnu sieť využíva čoraz viac ľudí, nárast je však výrazne pomalší ako v minulosti.

Najnovšia štúdia publikovaná v časopise Big Data & Society si posvietila na budúcnosť Facebooku. Podľa nej počet  mŕtvych používateľov prekoná počet živých v roku 2070, pričom 44 % mŕtvych profilov bude pochádzať z Ázie.

Ľudia po svojom úmrtí po sebe zanechajú digitálnu stopu v podobne svojich profilov plných fotiek a spomienok. To, čo sa s „digitálnymi pozostatkami“ stane, stále nie je celkom jasné.

Podľa  doktoranda z anglického výskumného ústavu Oxford Internet Institute Carla Öhmana, ktorý je hlavný autor štúdie, pôjde o dôležitú súčasť nášho globálneho digitálneho dedičstva. To si však mnoho z nás ešte neuvedomuje.

Nová štúdia o Facebooku hovorí jasne, zo sociálnej siete sa stane digitálny cintorín s miliardami mŕtvych
Nová štúdia o Facebooku hovorí jasne, zo sociálnej siete sa stane digitálny cintorín s miliardami mŕtvych Zdroj: TASR

Doporučeno
Největší a nejdepresivnější pohřebiště světa leží na serverech Facebooku. Sociální síť je hřbitovem pro 50 milionů mrtvých uživatelů Největší a nejdepresivnější pohřebiště světa leží na serverech Facebooku. Sociální síť je hřbitovem pro 50 milionů mrtvých uživatelů 17. ledna 2018 17:03
Domů
Sdílet
Diskuse