Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2019 15:48
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Po ruské vesnici se toulal hladový lední medvěd, byl 700 kilometrů od svého přirozeného prostředí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Záchranáři plánují zvíře přemístit vrtulníkem.

Lední medvědi to mají ve svém přirozeném prostředí stále obtížnější. Mizí ledovce, což jim způsobuje výrazné problémy s lovením potravy. Bizarní pohled se nedávno naskytl obyvatelům v ruské vesničce na severu země.

Na první pohled vyčerpaný a vyhladovělý lední medvěd se procházel po vesnici Tilichiki a hledal něco, co by mohl sníst. Obyvatelé vesnice, která se nachází na poloostrově Kamčatka, byli šokováni, lední medvědi tam totiž nežijí – odhaduje se, že zvíře cestovalo až 700 kilometrů. Nejbližší místo od Tilichiki, kde se lední medvědi vyskytují, je Chukotka.

Doporučeno
Do ruské vesnice vtrhlo 50 ledních medvědů. Honí lidi a promenádují se v bytovkách Do ruské vesnice vtrhlo 50 ledních medvědů. Honí lidi a promenádují se v bytovkách 12. února 2019 11:09

Ekolog se vyjádřil, že medvěd mohl ztratit smysl pro orientaci, když se plavil na ledové kře. „V důsledku klimatických změn se Arktida otepluje a podmínky pro lov jsou stále horší,“ cituje Independent Vladimira Chuprova z Greenpeace.

Místní zvíře nakrmili rybami, lední medvěd nebyl vůči lidem agresivní. Koncem tohoto týdne zvíře pomocí sedativ uspí a převezou ho vrtulníkem do Chukotky.

Po ruskej dedine sa potuloval vyhladovaný ľadový medveď, bol 700 kilometrov od svojho prirodzeného prostredia
Po ruskej dedine sa potuloval vyhladovaný ľadový medveď, bol 700 kilometrov od svojho prirodzeného prostredia Zdroj: unsplash.com
Domů
Sdílet
Diskuse