Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2019 11:06
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Důchodcům někdo nechtěně poslal 20 kilo pervitinu za 161 milionů korun

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Australský pár se nestačil divit.

Australský pár ve svém domě před pár dny přebral zásilku, i když si nepamatovali, že by cokoli objednávali. Tázavě se dívali jeden na druhého, co by mohl balíček obsahovat, ale na nic nepřišli, načež zásilku otevřeli.

Našli v ní množství menších sáčků s bílou látkou, což se jim znelíbilo, a tak zavolali policisty. Muži zákona rychle zjistili, že zásilka obsahuje metamfetamin, ba co víc, rovnou 20 kilogramů této drogy. Předběžně odhadli, že takové množství návykové látky by se mohlo na černém trhu prodat za více než 10 milionů australských dolarů (161 milionů korun).


Drogy samozřejmě zadrželi a poslali na expertizu, přičemž policisté začali vyšetřovat, jak se balíček vlastně mohl dostat na nesprávnou adresu. Nebylo by na tom nic zvláštního, kdyby zásilka obsahovala pár gramů drogy, ale hotový drogový majetek většinou nekončí v nesprávných rukou.

Díky vyšetřování policisté zanedlouho narazili na podezřelého 21letého muže, zatkli ho a v domě, kde se zdržoval, našli dodatečných 20 kilo stejné drogy. Jak řekl detektiv Matthew Kershaw, ze 40 kilogramů drogy by mohly dealeři vyrobit více než 800 tisíc jednorázových dávek, a tak považují akci za velký úspěch.

Domů
Sdílet
Diskuse