Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. května 2019 20:00
Čas čtení 0:00
Dominik Čech

Buď víš, anebo nevíš. Twitterový účet oslavuje bizarnost českého rapu bez kontextu

Buď víš, anebo nevíš. Twitterový účet oslavuje bizarnost českého rapu bez kontextu
REFRESHER RAP TWITTER
Uložit Uložené

Za necelý měsíc nasbíral přes tisíc followerů. Bizarní videa a fotky baví i aktéry, kteří jsou na nich zachyceni.

Autor twitterového účtu @outofcontextczechrap, jehož jméno zůstane v anonymitě, vytváří archiv těch nejpamátnějších momentů českého rapu.

Kombinuje do sebe bizár, trapnost a zároveň oslavuje humor a vizualitu, kterou česká rapová scéna má. Podle svých vlastních slov má ke všem interpretům respekt, avšak nevidí důvod, proč by nemohl dávat na Twitter obsah, který mu připadá relevantní a zábavný.  

Co tě inspirovalo k založení @outofcontextczechrap?

Mám rád fotbal a na Twitteru sleduju různé účty spojené s fotbalem. Jednoho dne jsem narazil na formát „out of context“, který se konkrétně věnoval Manchesteru United a ukazoval tam různá vtipná videa ze zápasů, tréninků, rozhovorů apod. Zároveň se už aktivně od raného věku zajímám o český rap. Na obojím se mi vlastně líbí ta sranda a bizár a chtěl jsem to spojit dohromady.  Jednou jsem si  sedl večer doma a napsal jsem si jména interpretů, které bych chtěl takhle nějak zpracovat. Z fotek a videí na Twitteru a Instagramu jsem dal dohromady materiál, který jsem pak nějak zvážil a následně ho tam publikoval.

Tvůj účet vznikl 15. dubna a za ani ne měsíc jsi získal poměrně dost followerů. Překvapilo tě to?

Mně to je úplně jedno. Je mi jedno, jestli tam je deset tisíc lidí nebo sto lidí. Je fajn, když vidíš, že to ty lidi baví, ale klidně bych to dělal jenom pro sto lidí.

Máš nějaký klíč k výběru těch fotek a videí?

Musí mě to bavit, musím se tomu zasmát a musí mi to přijít relevantní.

Směješ se teda vlastně těm lidem?

Právě, že vůbec, a to chci říct narovinu. Je to naopak nějaká oslava srandy a humoru, který je v tom obsažený. Vůbec nechci, aby si někdo myslel, že to je nějaký hejt nebo posmívání se.

Na druhou stranu – vážíš si všech těch lidí, které tam ukazuješ?

Nemůžu říct, že si jich všech vážím, ale všechny respektuju. Samozřejmě, že někteří jsou mi  méně a někteří více sympatičtí, ale nechci nikoho shazovat nebo podkopávat.

Zkusíme takovou hru. Já budu říkat jména a ty budeš říkat první, co tě napadne, ok?Ok. 

PSH.

Srdcovka. 

Toxxx.

Legenda. 

Sergei Barracuda.

Pro mě nezajímavý. 

2L.

Freshmeni 2018. 

Labello.Freshman 2019. 

Dollar.

Čávo. 

Smack.Král. 

Tvůj dodnes nejpopulárnější tweet  je fotka Ektora a Václava Klause mladšího. Čím si vysvětluješ, že je zrovna tohle tak oblíbený?

Ta fotka trochu připomíná situaci, kdy se vyfotíš s přejetým kámošem v klubu. Dneska je hrozně trendy být depresivní teenager, který má těžký život a kvůli tomu bere drogy.  Právě těchhle lidí tam po tomhle konkrétním postu najelo hrozně moc. Když si rozkliknu jejich profily, tak mi není úplně veselo. 

Je tohle dominantní skupina tvých followerů?

Bojím se, že jo. Oni ode mě hlavně asi očekávají, že tam pojedu jenom drogový obsah, ale to jsou na omylu.

Domů
Sdílet
Diskuse