Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2019 10:02
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

John Wick 3 je podle prvních reakcí brutální akční jízdou od začátku až do konce

John Wick 3 je podle prvních reakcí brutální akční jízdou od začátku až do konce
Zdroj: Lionsgate
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nadcházející dobrodružství s Johnem Wickem se podle všeho podařilo.

Očekávaný třetí díl Johna Wicka s podtitulem Parabellum se do našich kin sice dostane až za necelé dva týdny, ale jak to bývá zvykem, zahraniční novináři a kritici už měli možnost vidět i tento snímek. Ten v dosud zveřejněných ukázkách sliboval zejména další pořádnou nálož krvavé akce, skvělou choreografii soubojů a nezničitelného hlavního hrdinu s tváří Keanu Reevese.

A protože první dva filmy dopadly na jedničku, od trojky rozhodně nečekáme málo. Co tedy na třetího Johna Wick říkají kritici? Steven Weintraub hned na úvod prozradil, že snímek je úžasný. Některé akční scény jsou dokonce tak šílené, až se budeme divit, jak je režisér a jeho tým vlastně natočili. Weintraub také dodal, že jeho oblíbenou je právě sekvence s Keanu Reevesem, Halle Berry a jejími útočnými psy.

Jim Vejvoda ve svých dojmech napsal, že film je plný vynalézavých scén a brutálního zabíjení, ale zároveň odhaluje nové aspekty spletitého podsvětí zabijáků. Fanoušci této série si podle něj dozajista přijdou na své.

I Hoai-Tran Bui si film výborně užila. Příběh třetí části Johna Wick je prý neuvěřitelně vzrušující a nabitý drsnou akcí, při níž často ani nedýchala. Nabízí však i několik humorných momentů.

James Oster z portálu Joblo také považuje film za výbornou a vzrušující jízdu, přičemž pochválil i skvělé postavy. Režisér Stahelski a Keanu Reeves podle něj tvoří perfektní dvojku.

Brent Goldman si myslí, že snímek dokázal zvednout laťku série ještě o něco výš, protože kromě další kvalitní akce rozšířil i samotný svět zabijáků. Goldman rovněž vyzdvihl postavy a prozradil, že se jeho oblíbená vražda celé série nachází právě v Parabellum.

Hrdiny a záporáky filmu pochválil i Mike Rougeau, který ve svých dojmech uvedl, že vedlejší postavy třetího Wicka patří vůbec k nejlepším ze všech snímků.

Ethan Alter se na rozdíl od ostatních recenzentů zaměřil výhradně na jednu konkrétní scénu. Ta údajně trvá přibližně 5 minut a Keanu spolu s bandou záporáků v ní nedělají nic jiného, než jen bojují pomocí nožů.

Podle Erica Francisca třetí díl rozhodně není dokonalým filmem, přesto prý Johna Wicka definitivně upevnil na pozici ikony akčního žánru poslední dekády. Snímek prý odstartuje ve vysokém tempu, které se mu daří držet až do samotného konce. Pokud byl toto závěr celé série, tak šlo o skutečně elektrizující finále.

Většina kritiků se tedy jasně shoduje na tom, že nás v kinech čeká další nezapomenutelný film s Johnem Wickem.

Co se samotného příběhu týče, ten bude navazovat přímo na závěr předchozího dílu. John Wick je kvůli vraždě na půdě hotelu Continental exkomunikován a nemůže využívat jeho služby. Na jeho hlavu je navíc vypsán otevřený kontrakt ve výši 14 milionů dolarů, což znamená, že se z něj stal terč pro všechny zabijáky v okolí. A těch, kteří budou chtít Johnovu hlavu, rozhodně nebude málo.

Za režií stojí znovu Chad Stahelski, o scénář se i tentokrát postaral Derek Kolstad (John Wick, John Wick: Chapter 2) a kromě Keanu Reevese si zahraje i Halle Berry, Jason Mantzoukas, Ian McShane, Laurence Fishburne či Anjelica Huston. Premiéra filmu je u nás naplánována na 16. května 2019 a pokud se o něm chceš dozvědět více, klikej sem.

Domů
Sdílet
Diskuse