Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2019 23:23
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Nejemotivnější větu z Avengers: Endgame nevymysleli scénáristé, ale Robert Downey Jr.

Nejemotivnější větu z Avengers: Endgame nevymysleli scénáristé, ale Robert Downey Jr.
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

I Love You 3 000 je věta, kterou si Downey říká spolu se svými dětmi.

Pozor, spoilery k Endgame!

Když jsme ve filmu poprvé slyšeli větu I Love You 3 000, nemělo to na nás velký emotivní dopad. A ani to mít nemělo. Tato slova od Tonyho dcery směrovaná jemu samotnému fungovala jako milý dětský moment plný lásky. Zaslechli jsme je však i počtvrté (podruhé je zopakoval po Morgan a potřetí zase přednesl Pepper), a to z úst Tonyho na předehraných rozloučení v případě, že by zemřel.

Tu ukončil předčasně, protože si uvědomil, že nemá význam se příliš obávat. Věřil, že se vrátí ke své rodině, ale v posledních sekundách nahrávky si uvědomil, že to mohou být jeho poslední slova, která může adresovat své dceři.

Najemotívnejšiu vetu z Avengers: Endgame nevymysleli scenáristi, ale Robert Downey Jr.
Najemotívnejšiu vetu z Avengers: Endgame nevymysleli scenáristi, ale Robert Downey Jr.

Hologram Tonyho Starka, který vyřkl tato 4 magická slova, přivedl nejednoho diváka k slzám. Šlo o upřímný, nesmírně citlivý a skutečný moment, jakých je v MCU pomálu. Fungoval však dokonale, stejně jako celé uzavření Tonyho příběhu. A ukázalo se, že nejemotivnější slova ve filmu nepocházejí ze rtů scenáristů. Ti prozradili, že by si za ně rádi připsali kredit, ale šlo o malou dokonalost ze strany Roberta Downeyho Jr. Právě on si tuto větu říká se svými dětmi doma a navrhl to i do tohoto filmu.

A musíme říci, že udělal velmi dobře. Zdá se tedy, že Tonyho 2 nejpamátnější „hlášky“  nevymysleli scénáristé ani režiséři. Nejúžasnější odpověď Thanosovi vymyslel střihač a emotivní slova mezi Tonym a jeho dcerou zase sám Downey. Stále měl na své filmy v MCU velký dosah a ukazuje se, že ho skvěle využívá.

Domů
Sdílet
Diskuse