Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2019 16:50
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Na darknetu přestal fungovat populární obchod s drogami. V nabídce byl fentanyl i metamfetamin

Na darknetu přestal fungovat populární obchod s drogami. V nabídce byl fentanyl i metamfetamin
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://pixabay.com/illustrations/ransomware-cyber-crime-malware-2321110/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">pixabay.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Přes milión uživatelských účtů a přibližně 5 400 prodejců. Europol zakročil.

Odpovědné autority ukončily provoz jedné z nejvyhledávanějších darknet destinací, kde probíhalo obchodování s nelegálním sortimentem. Populární Wall Street Market přestal fungovat a jeho tři provozovatelé mají nyní pořádné problémy, protože je zadrželi. V každém jednom případě jde o Němce, píše TechCrunch.

Problémy nyní ale čekají i některé prodejce, kteří přes online platformu nabízeli téměř všechny známé drogy. A nejen ty. Kromě nich byly v nabídce i jiné typy produktů, jako jsou například napodobeniny originálních dokumentů. Prostě nic, co by si rozumělo se zákony.

1 000 000 účtů

Obchodní platforma Wall Steet Market měla v posledních dnech svého fungování na kontě více než 1 000 000 uživatelských účtů a přes 5 400 ochotných prodejců. Nešlo tedy o malý darknet obchůdek, ale něco, co se dá označit za celkem slušný úlovek. V rámci zadržení byl zkonfiskován hardware, kryptoměna, miliony dolarů v hotovosti a také zbraně.

Odhalení potenciálních administrátorů předcházelo náročné vyšetřování, v jehož rámci spolupracovaly německé a americké autority spolu s Europolem. I přesto, že šlo o špičkové odborníky, dokázali identifikovat jejich skutečnou identitu v reálném světě. Za vše prý může nestabilní VPN spojení, zrádná metadata a účty s kryptoměnami. Zadržené nyní čeká soud, kde rozhodnou o jejich dalším osudu.

Domů
Sdílet
Diskuse