Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2019 11:10
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Režiséři a scénáristé Avengers: Endgame se nedokáží shodnout na tom, co se stalo s Capem na konci filmu

Režiséři a scénáristé Avengers: Endgame se nedokáží shodnout na tom, co se stalo s Capem na konci filmu
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Zatímco Russové tvrdí jedno, Markus s McFeelym zase druhé. Jisté však je, že Capův štít má nového vlastníka.

Článek obsahuje spoilery z filmu Avengers: Endgame!

Velkolepá komiksovka Avengers: Endgame momentálně jasně vládne kinům a překonává jeden rekord za druhým. Mezi fanoušky však vyvolala i řadu otázek, na které chtějí znát odpovědi. A to nejlépe hned. Režiséři Anthony a Joe Russovi se jim tedy snaží v rozhovorech vyjít vstříc a postupně rozebírají události filmu, které diváky zajímají nejvíce.

Jednou z nich byl i závěr se Stevem Rogersem (Chris Evans). V něm jsme mohli vidět, že poté, co cestoval zpět v čase, aby vrátil všechny Infinity Stones na svá místa, jsme už jeho verzi z roku 2023 neviděli. Ba co víc, o několik vteřin později se objevil zestárlý Steve se svým štítem, který následně prodal Samovi (Anthony Mackie). Mnozí se tak logicky ptali, kam přesně do minulosti cestoval, jak dlouho žil s Peggy (Hayley Atwell) a co se to vlastně stalo.

Cap ending
Cap ending Zdroj: Marvel Studios

Jeho výlet jsme v krátkosti načrtli už v nedávném článku o cestování v čase, kde jsme zmínili dvě možnosti. Buď zůstal v hlavní časové ose, ukrýval se pod falešnou identitou a prožil klidný život s Peggy, nebo vytvořil novou časovou osu, která neměla žádný vliv na tu hlavní. Bratři Russovi pro magazín Entertainment Weekly potvrdili, že se Cap nenacházel v hlavní časové ose.

Pokud tedy Steve vytvořil novou časovou osu, jak byl schopen vrátit se do roku 2023 na hlavní časové ose a předat štít Samovi? Russovi se sice vyjádřili i na tuto otázku, ale jejich vyhýbavá odpověď bude pro mnohé určitě nedostačující:

„Zajímavá otázka, že? Možná je za tím nějaký příběh. Ve filmu se nachází mnoho vrstev, nad kterými jsme přemýšleli tři roky. Je zábavné o tom mluvit a pomoci lidem zaplnit mezery, aby pochopili, co si vlastně myslíme.“

Cap ending
Cap ending Zdroj: Marvel Studios

Zvláštní však je, že scénáristé Christopher Markus a Stephen McFeely se na Capovo cestování v čase dívají úplně jinak než režiséři. Jak totiž uvedl Markus, podle něj a McFeelyho Cap nevytvořil žádnou novou časovou osu, ale zůstal v té původní:

„To je naše teorie. Nejsme odborníci na cestování v čase, ale The Ancient One konkrétně uvedla, že když si vezmete Infinity Stone z časové osy, vytvoříte tím novou. Steve se však vrátil a jen zůstal v minulosti, takže novou časovou osu nevytvořil. Rozhodně tedy odmítám teorii o tom, že se Steve nacházel v alternativní realitě.“

„Myslím si, že ve světových dějinách MCU je pouze jedno časové období, ve kterém se nacházejí dva Steveové, a to přibližně od roku 1948 po současnost, přičemž většinu tohoto času je jeden z nich v ledu.“

Cap ending
Cap ending Zdroj: Marvel Studios

Momentálně těžko říct, kde je vlastně pravda, protože se v názorech rozcházejí i samotní tvůrci. Možná se však dočkáme odpovědi v některém z připravovaných seriálů na streamovací službě Disney+. Ale vzhledem ke Capově charakteru je nepředstavitelné, že by se se svou silou a smyslem pro spravedlnost jen tak ukrýval před světem a nepodal by pomocnou ruku tomu, kdo ji potřebuje.

Navíc, jakoukoliv změnou by mohl způsobit nějakou katastrofu v časové ose. Rovněž by bylo s novou identitou nesmírně obtížné zůstat v utajení. Captain America byl totiž během druhé světové války velmi populárním. Dá se tedy předpokládat, že by ho někdo mohl kdykoliv poznat. Z tohoto pohledu by mu mnohem více svědčila teorie o nové časové ose, kde by se opět stal Capem a hrdinsky by pomáhal ostatním. Samozřejmě, po boku své milované Peggy.

Tato možnost by vysvětlovala i skutečnost, jak se vlastně dostal ke svému ikonickému štítu, který následně v roce 2023 a původní časové ose odevzdal Samovi. A když už jsme u toho předávání štítu, musíme zmínit i slova představitele Sama Wilsona. Anthony Mackie totiž uvedl, že zpočátku vůbec netušil, jakou scénu budou s Chrisem Evansem vlastně natáčet.

Cap ending
Cap ending Zdroj: Marvel Studios

Když se ho Chris u sebe doma zeptal, jestli se raduje, Anthony nevěděl, o čem mluví. Chris následně zběhl po scénář a prozradil mu to. Mackie v nedávném rozhovoru dodal, že po tomto zjištění spolu začali oslavovat, pít a smát se. „Jsem velmi šťastný za ten společný moment s Chrisem. A to nejen kvůli tomu, že mi odevzdal štít, ale také proto, že mi to prozradil dopředu,“ nechal se slyšet Mackie a pokračoval:

„Pro mě a mé syny znamená hodně vidět Capa jako Afroameričana. Takže ten moment nebyl pouze o hraní, bylo to něco víc. Když jsme scénu dokončili, rozplakal jsem se. A také Chris, Russovi a všichni ostatní. Byl to velmi emocionální den.“ Ať se ti to líbí nebo ne, ze Sama je nyní Cap a my se už nemůžeme dočkat toho, kdy konečně zjistíme, jak se mu bude dařit se štítem.

Domů
Sdílet
Diskuse