Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. května 2019 13:33
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Samsung vs. Huawei: Je lepší vlajková loď Galaxy S10+, nebo její rival P30 Pro?

Samsung vs. Huawei: Je lepší vlajková loď Galaxy S10+, nebo její rival P30 Pro?
Zdroj: Huawei
TECH ANDROID SAMSUNG
Uložit Uložené

Nemůžeš se rozhodnout, který high-end si pořídit? Tak ti teď možná trošku pomůžeme.

Milovníci Android smartphonů s high-end hardwarem to mají letos poměrně komplikované. Letošní vlajkové lodě z dílny dvou asijských gigantů totiž nabízejí tak namakané výbavy, že rozhodování, po kterém mobilu sáhnout, zaskočí i zkušenějšího uživatele. Jaké jsou tedy klíčové rozdíly mezi modelem Samsung Galaxy S10 + a Huawei P30 Pro?

V první řadě zde jde o design. Displej, procesor, fotoaparáty i výdrže baterií mají oba zmíněné Android kousky zhruba na stejné úrovni. Pro potenciální zákazníky je zde důležité především to, že v jednom případě dostanou výřez s 5× optickým přiblížením, zatímco v druhém díru, kde jihokorejský výrobce umístil selfie, a to včetně 1TB interního úložiště či luxusní keramiky. Pojďme ale postupně.

Samsung vs. Huawei: Je lepšia vlajková loď Galaxy S10+ alebo jej rival P30 Pro?
Samsung vs. Huawei: Je lepšia vlajková loď Galaxy S10+ alebo jej rival P30 Pro? Zdroj: Lukas Jurik / REFRESHER

Dizajn a konštrukcia

Smartphony nabízejí odlišné vizuální provedení. Jak jsme si už za ta léta zvykli, Samsung si jde svou vlastní cestou a co se týká high-end třídy, kontroverzní výřezy jsou mu zcela cizí. Namísto nich sáhl raději po děravých displejích, které daly vlajkové lodi Galaxy S10+ pořádný šmrnc a zároveň i nemalou konkurenční výhodu.

  Materiál IP Rozměr Úhlopříčka Poměr
Galaxy S10+ hliník + sklo (keramika) IP68 158 x 73,4 x 8,4 mm 6,4" 88,9 %
P30 Pro hliník + sklo IP68 157,6 x 74,1 x 7,8 mm 6,47"  88,6 %

V obou případech se však bavíme o příbuzné zobrazovací technologii, velmi tenoučkých rámečcích, zaoblených bocích a téměř identické úhlopříčce. Největší rozdíl zde reprezentuje zejména úroveň rozlišení, což logicky ovlivňuje hustotu pixelů. O displeji si ale povídme až v nadcházející kapitole.

Doporučeno
Samsung představil tři zařízení, která by ti neměla chybět ve sbírce. Co najdeš v řadě Galaxy FE? Samsung představil tři zařízení, která by ti neměla chybět ve sbírce. Co najdeš v řadě Galaxy FE? 7. listopadu 2023 11:30

Zadní strana nese odlišně rozložené hlavní fotoaparáty, což lze označit za další klíčový vizuální identifikátor. Když se z tohoto úhlu pohledu podíváš na smartphony, okamžitě budeš vědět, o jaký model se jedná. Někomu se může líbit vodorovné a někomu pro změnu svislé zarovnání snímačů.

Galaxy S10 +, podobně jako P30 Pro, tvoří kombinace dvou skel a kvalitního hliníkového rámečku. Náročnější uživatelé mohou ale sáhnout i po keramickém provedení, jaké konkurent nenabízí. Je třeba si jen připravit podstatně větší obnos peněz.

Samsung Galaxy S10+

Samsung vs. Huawei: Je lepšia vlajková loď Galaxy S10+ alebo jej rival P30 Pro?
Samsung vs. Huawei: Je lepšia vlajková loď Galaxy S10+ alebo jej rival P30 Pro? Zdroj: www.gsmarena.com

Huawei P30 Pro

Samsung vs. Huawei: Je lepšia vlajková loď Galaxy S10+ alebo jej rival P30 Pro?
Samsung vs. Huawei: Je lepšia vlajková loď Galaxy S10+ alebo jej rival P30 Pro? Zdroj: www.gsmarena.com

Displej

Novinka od Samsungu nedostala konvenční neboli obyčejný OLED panel, ale něco, čemu výrobce říká Dynamic OLED.

Domů
Sdílet
Diskuse