Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. května 2019 11:31
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

3 novinky v Android Q. Google odhalil další vylepšení nadcházející verze systému

3 novinky v Android Q. Google odhalil další vylepšení nadcházející verze systému
Zdroj: Google
TECH ANDROID
Uložit Uložené

Nový operační systém je opět blíže realitě.

Jak se očekávalo, se nakonec i stalo. Konference internetového giganta odhalila pár nových informací o nadcházející verzi operačního systému Android se zatím neznámým názvem. Jediné, co o něm dnes víme, je jeho první písmenko, které reprezentuje Q. Pojďme ale k tomu podstatnému.

Během Google I/O padla zmínka o třech poměrně důležitých vylepšeních. AndroidAuthority zmiňuje diskrétnější a pravidelnější bezpečnostní aktualizace včetně rozšířeného sledování používání smartphonu.

K funkcionalitě Digital Wellbeing nově přibude takzvaný Focus Mode, který se postará o to, aby nás nevyrušovali příliš aktivní aplikace. Stačí pouze jednoduše vytvořit seznam a od té chvíle systém vypne příslušné oznámení.

Poslední novinkou je také část sledování používání. Tentokrát však jde o integrovanou rodičovskou kontrolu, čili už nebude třeba instalovat dodatečné aplikace. Vše, co potřebují rodiče k tomu, aby měli své děti a jejich digitální život pod kontrolou, najdou přímo v operačním systému Android Q.

Doporučeno
Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III 14. dubna 2021 11:52

Google by měl Android Q zpřístupnit během nadcházejícího podzimu, kdy nám odhalí novou generaci Pixel smartphonů. Odlehčené verze Pixel 3A a Pixel 3A XL spatřily světlo světa během letošní vývojářské konference Google I/O.

Domů
Sdílet
Diskuse