Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2019 18:20
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Jak vypadali hrdinové Game of Thrones před a po skončení seriálu?

Jak vypadali hrdinové Game of Thrones před a po skončení seriálu?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Každý z nich si prošel menší či větší proměnou.

V návaznosti na náš minulý článek s herci z Game of Thrones, kde jsme se podívali na jejich minulost před seriálem a na aktuální vzhled v seriálu, jsme si pro tebe přichystali pokračování.

V něm společně nahlédneme na 20 herců, ale vzhledem k tomu, že je natáčení Game of Thrones již ukončeno, máme tentokrát možnost vidět i jejich image z období po seriálu.

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: HBO

Jason Momoa navzdory svému krátkému účinkování v seriálu patří mezi velmi populární postavy Game of Thrones. Kdo by jen mohl zapomenout na obávaného Khala Droga? Něco takového nedokáže ani sám Momoa. Narážíme tím na zábavnou příhodu z natáčení Aquamana, kdy herec zapomněl na to, že již není vůdcem velké hordy dothraků.

Režisér James Wan ho musel několikrát upozorňovat, že při natáčení působí příliš rozzlobeně. Jasonova reakce stála opravdu za to. „Jamesi, za toto mě přece platí! Jsem Khal Drogo!“ řekl režisérovi Jamesi Wanovi s humorem Momoa. Jak můžeš pozorovat na níže přiložené fotografii, velký Drogo alias Aquaman se již po dlouhých letech nečekaně oholil.

Na fotografii vlevo máš možnost vidět

Jasona Momou ve filmu Baywatch: Hawaiian Wedding (2003)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Fox Network / HBO / Instagram

Aidan Gillen v Game of Thrones ztvárňoval manipulátora Petyra Baelishe alias Malíčka. Ten si dlouhou dobu dokázal zahrávat s rody Lannisterů, Starků a mnoha jinými. V 7. sérii se však jeho podvody obrátily proti němu, a tak se malá vražedkyně jménem Arya Stark postarala o to, aby Baelishovy intriky skončily.

Na obrázku vlevo je Aidan Gillen jako Frank

v snímku The Low Down (2000) / vpravo seriál Project Blue Book (2019)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Oscilloscope Laboratories / HBO / History

Lena Headey alias Cersei Lannister má pořádně tuhý kořínek a v Game of Thrones, kde hrdinové umírají řadu za řadou, se drží až překvapivě dlouho. To by se však mohlo změnit v 5. epizodě finále, kdy se proti ní postaví armády Jona, Daenerys a jejich spojenci.

Vlevo snímek Aberdeen (2000) / vpravo

fotografie s představitelem Eurona Greyjoye (Pilou Asbæk)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: First Run Features / HBO / https://www.instagram.com/iamlenaheadey/

Brienne během 8. série stihla díky Jaimemu získat titul rytíře a později díky němu ztratit i panenství. S takovým vývojem událostí by asi Lady Stoneheart nebyla příliš potěšená (čtenáři knižní předlohy Game of Thrones vědí), ale život udatné rytířky byl alespoň na krátkou chvíli zaplněný něčím jiným než bojem. V tomto příspěvku můžeš vidět, jak se Gwendoline Christie loučí se svým hereckým kolegou Danielem Portmanem alias Podrickem.

Vlevo Gwendoline Christie v seriálu Wizards Vs. Aliens (2012),

vpravo instagramové loučení  s představitelem Podricka (Daniel Portman)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: CBBC / HBO / Instagram

Iain Glen, tedy seriálový Jorah Mormont, sice nemá Instagram, ale prostřednictvím sociálních sítí se s ním rozloučila alespoň Jorahova milovaná Khaleesi. Ta ho v příspěvku označila za nejlepšího člověka, jakého mohla potkat. 

 Vlevo snímek Gorillas In The Mist  (1988) / vpravo loučení s Emilií Clarke

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Universal Pictures / HBO / IG

Thoros z Myru ztvárněný hercem jménem Paul Kaye, patřil mezi vedlejší postavy, které to s diváky táhly poměrně dlouho. Kromě toho, že dokázal pravidelně oživovat svého přítele Bericka, však nebyl nikdy příliš důležitou postavou. Jeho pozitivní vztah k alkoholu a zábavné příhody ale uměly pobavit.

Vlevo Paul Kaye ve filmu Anyone For Pennis (1995) / vpravo s představitelem Tormunda (Kristofer Hivju)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: BBC / HBO /IG

Peter Dinklage alias Tyrion Lannister je bezkonkurenčně jedním z největších favoritů Game of Thrones. Tohoto vzrůstem malého, ale mimořádně talentovaného herce jsi mohl naposledy vidět i v marvelovce Avengers: Infinity War, kde paradoxně ztvárnil obřího trpaslíka Eitriho.

Vlevo fotografie ze snímku The Station Agent (2013)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Miramax Films / HBO

Fotografie pro The Hollywood Reporter

Bronn je zosobněním pravého žoldáka, který před čestným jednáním pokaždé upřednostní peníze. Díky jeho humoru jej však máme i tak všichni rádi. U herce Jeroma Flynna si můžeme zmínit i malou zajímavost ze zákulisí.

Věděl jsi o tom, že herecký představitel Bronna byl kdysi partnerem Leny Headey (Cersei)? Jejich vztah byl však ukončen za nepříznivých okolností, a proto se tato dvojice na place nemůže vůbec vystát. Více se o hercích odmítajících natáčet společné scény dočteš v tomto článku.

Vlevo seriál Ripper Street (2012)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: BBC One/HBO

Jerome Flynn a Rory McCann na premiéře finále Game of Thrones z dubna 2019

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#jeromeflynn & #RoryMcCann at the #gameofthrones premiere in NYC, 3 April #gotpremierenyc #Bronn #TheHound

Príspevok, ktorý zdieľa @ jeromeifyouwantto,

Conleth Hill se kdysi zajímal o roli Roberta Baratheona, ale každý fanoušek Game of Thrones musí uznat, že pro postavu tajemného Varyse byl prostě zrozen. Na jeho rozhovory s Petyrem Baelishem či Tyrionen nezapomeneme ani dlouhá léta po skončení seriálu.

Vlevo snímek Blue Heaven (1992) / vpravo seriál The Isle (2018)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Channel 4 / HBO / Brainstorm Media

Carice van Houten, respektive její postava Melisandra, původně v seriálu vedla Stannise, ale později se ukázalo, že nebyl vyvoleným bojovníkem jejího boha. V proroctví adresovaném Aryi se ale nemýlila a stejně správně dokázala předpovědět i svou smrt, kterou dobrovolně přivítala koncem bitvy o Winterfell.

Vlevo záběr z filmu Suzy Q (1999)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep (VPRO) / HBO / Instagram

Rory McCann a jeho nezaměnitelného Hounda (Sandora Clegana) lze přirovnat k Varysovi v tom smyslu, že jiného herce si u této specifické postavy prostě nedokážeme představit. Už na samotném konkurzu bylo vidět, že McCann se dokáže do své role vžít jako málokdo.

Vlevo snímek The Book Group (2002)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Channel 4/HBO

Rory McCann a Natalie Dormer

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa I am Rory McCann fanpage (@iamrorymccann),

Královna draků Daenerys si nedávno zahrála v Star Wars spin-offu Solo: A Star Wars Story a aktuálně patří mezi jedny z nejpopulárnějších ženských hereckých osobností na světě. Je proto úsměvné pozorovat, že ještě rok před Game of Thrones hrála ve fantasy hororu Triassic Attack, který patří do podprůměrné C produkce. Zmíněný snímek si na Roten Tomattoes vysloužil příšerných 9 %.

Vlevo Triassic Attack (2010)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: This UFO International Production/HBO/Instagram

Věříme, že se představitel Jaimeho Lannistera Nikolaj Coster-Waldau po závěru Game of Thrones neztratí. Jeho talentu by bylo totiž opravdu škoda. Z jeho hereckých příspěvků do kinematografie můžeme určitě zmínit například výborné kriminální drama Shot Caller (2017).

Vlevo dánský thriller Nightwatch (1994)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Thura Film/HBO/Instagram

Alfie Allen si se svojí postavou Theona v seriálu užil skutečně mnoho. Nakonec ho ale čekala úctyhodná smrt v boji proti Night Kingovi, což je pocta, o níž například Khal Drogo, Ned Stark, Catelyn či Robb nemohou dozajista mluvit. A tímto způsobem se na Instagramu rozloučil se seriálem a fanoušky.

Vlevo snímek Elizabeth (1998)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Gramercy Pictures / HBO / Instagram

Původní Král severu Robb Stark pocítil kruté zavraždění autorem předlohy Georgem R. R. Martinem již v průběhu 3. série. Určitě nemusíme zdůrazňovat, že takzvaná Red Wedding patřila mezi nejneočekávanější a nejemotivnější zvraty v celém seriálu. Richard Madden nyní zazářil v kriminálním seriálu Bodyguard (2018).

Vlevo drama Worried About The Boy (2010)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: BBC / HBO / Instagram

Ygritte lze označit za jedinou pravou lásku Jona Snowa, čemuž dáš jistě za pravdu i ty. Chemie mezi Daenerys a Jonem je jednoduše příliš nevýrazná a propojení herecké představitelky Ygritte Rose Leslie a Kita Haringtona nakonec vedlo i k jejich sňatku, což snad mluví samo za sebe.

Vlevo Downton Abbey (2010)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: ITV / HBO / Instagram

Všichni jsme ho nenáviděli. Joffrey Baratheon byl prostě králem na zabití, ale po příchodu Ramsayho Boltona jsme zjistili, že existuje ještě větší sadista. Malého Jacka Gleesona jsi v minulosti mohl vidět například v Nolanově filmu Batman Begins. Vzpomínáš si?

Vlevo Batman Begins (2005)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Warner Bros. Pictures / HBO / Twitter

Bran Stark toho poslední dobu v seriálu příliš mnoho nenamluví, ale jeho postava se ukázala být důležitým faktorem v rámci boje proti Night Kingovi. Právě on dal totiž Aryi valyrijskou dýku, kterou postavu slovenského rodáka Vladimíra Furdíka poslala na onen svět.

Vlevo snímek The Awakening (2011)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: StudioCanal UK / HBO / Instagram

Michael Mcelhatton si v Game of Thrones zahrál Roosea Boltona, otce šíleného Ramsayho. Úmrtí jeho postavy nás samozřejmě mrzí, protože i když Bolton nepatřil mezi hlavní hrdiny seriálu, určitě byl jedním z nejcharismatičtějších. Svým způsobem ho můžeme nazvat jakousi mazanou liškou severu, jakou za rod Lannisterů představoval Tywin.

Vlevo film Paths To Freedom (2001) / vpravo seriál Genius (2017)

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Raidió Teilifís Éireann / HBO / National Geographic

Všechny předešlé herce a herečky bys v našem minulém článku hledal jen marně, ale co se Kita Haringtona, a tedy Jona Snowa alias Aegona Targaryena týká, jako hlavní postavu seriálu jsme se ho rozhodli umístit i do nového výběru. Navíc vzhledem k jeho krátkému sestřihu lze říci, že po natáčení prošel pořádnou změnou.

herci pred got, na zaciatku got a 2019
herci pred got, na zaciatku got a 2019 Zdroj: Instagram / HBO / Instagram
Domů
Sdílet
Diskuse