Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2019 5:45
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

V Británii otvoria farmu na ľudské mŕtvoly. Vedci na nej budú sledovať, ako sa telá rozkladajú

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Bizarná farma však už má aj svojich odporcov.

V Spojenom kráľovstve vznikne farma na ľudské mŕtvoly. Forenzní vedci totiž aktuálne pracujú s britskou armádou na jej začiatkoch. Nie všetky detaily sú ešte dotiahnuté do konca, no projekt sa už blíži do finále.

Doporučeno
Ladislav myje mrtvoly: Čistil jsem i 2 roky rozložené tělo plné červů a hniloby. Dívat se mrtvým do očí je hrozný pocit Ladislav myje mrtvoly: Čistil jsem i 2 roky rozložené tělo plné červů a hniloby. Dívat se mrtvým do očí je hrozný pocit 18. února 2019 13:46

Má ísť o priestor v prírode, kam sa budú dovážať mŕtve telá. Samozrejme, zosnulý musí najprv pred smrťou svoje telo venovať vede. Vedci budú následne sledovať, ako sa telá prirodzene rozkladajú, prípadne ich rozklad budú ovplyvňovať rôznymi chemickými zmenami, aby tak forenzná veda o niečo pokročila.

V Británii otvoria farmu na ľudské mŕtvoly. Vedci na nej budú sledovať, ako sa telá rozkladajú
Zdroj: unsplash

Farma na mŕtvoly je tak presne taká, ako znie. Obrovská plocha plná mŕtvol, no tiež vedcov a vyšetrovateľov, ktorí sa o ne budú starať a skúmať ich, aby vďaka novonadobudnutým poznatkom následne napríklad vyriešili vraždu či objasnili, ako dlho je už mŕtve telo bez života.

Podľa výskumníkov môžu takéto farmy priniesť skutočne dôležité informácie do súčasných metód vyšetrovania, no samozrejme, našli sa už aj odporcovia, podľa ktorých ide iba o zneucťovanie ľudských tiel a rozklad sa dá skúmať aj na zvieratách, s čím odborníci nesúhlasia.

 
Domů
Sdílet
Diskuse