Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. května 2019 9:12
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Disney bude ročně vydávat pouze 5 či 6 filmů Foxu. Je to konec originálních a kvalitních filmů?

Disney bude ročně vydávat pouze 5 či 6 filmů Foxu. Je to konec originálních a kvalitních filmů?
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY DISNEY
Uložit Uložené

Výkonný ředitel studia Bob Iger promluvil.

Jak jsme tě už informovali, studio Disney nedávno nečekaně ohlásilo data premiér svých filmů na několik let dopředu. Kromě klasických značek a světů patřících Myšákovi jsme však mezi nimi mohli vidět už i projekty, které začaly vznikat ještě pod hlavičkou 20th Century Fox. Vzpomeňme například pokračování Avatarů či komiksovky jako Dark Phoenix či Kingsman.

Představitelé Disney se totiž před uzavřením obchodu s Foxem nechali slyšet, že vydají všechny jeho rozpracované filmy. Co bude ale pak? Jak můžeš vidět ve výše zmíněném článku s premiérami, po roce 2021 se v plánu Disney nachází už jen jediný zástupce Foxu, a to Avatar. Ten má však ve výrobě několik sequelů, přičemž jednička je stále nejvýdělečnějším filmem historie. Je tedy logické, že Disney tento svět rádo podpoří.

Co se ale toho zbytku týče, zdá se, že tvůrci z Foxu budou mít mnohem méně práce. Jak se nedávno vyjádřil výkonný ředitel Disney Bob Iger, ročně bude vznikat už jen přibližně 5 či 6 snímků Foxu, což je o polovinu méně, než před přechodem pod Disney. Momentálně zatím zůstává záhadou, jaké filmy bude Myšák od Foxu vlastně chtít, ale povídá se, že Disney si má vzít na starost velké projekty, zatímco Fox ty menší a dospělejší.

Disney bude ročne vydávať iba 5 či 6 filmov Foxu. Je to koniec originálnych a kvalitných filmov?
Disney bude ročne vydávať iba 5 či 6 filmov Foxu. Je to koniec originálnych a kvalitných filmov? Zdroj: 20th Century Fox

To by navíc vysvětlovalo, proč Disney zrušilo adaptaci komiksové série Mouse Guard těsně před začátkem natáčení. Natáčení 5-6 filmů Foxu ročně také značí, že Disney půjde spíše na jistotu a nebude příliš riskovat s potenciálně neproduktivními záležitostmi. Zapomeň tedy na další Widows či Bad Times at the El Royale. Koneckonců, Disney krátce po koupi Foxu zrušilo jedno z jeho studií, které se podílelo na mnoha kvalitních projektech.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v animácích od Pixaru? Otestuj své znalosti KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v animácích od Pixaru? Otestuj své znalosti 28. listopadu 2023 8:00

Alespoň že to Fox Searchlight (Black Swan, Three Billboard Outside Ebbing, Missouri, The Favourite) zatím zůstává naživu. Rozmanitost v kinematografii však prospívá jak divákovi, tak i filmařům, a proto pevně věříme, že nám bude Fox i pod křídly Disney nadále servírovat originální, netradiční a odvážné snímky, u nichž nebude prvořadý pouze obrovský výdělek z kin, ale zejména výsledná kvalita. To se ale dozvíme asi až časem.

Domů
Sdílet
Diskuse