Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2019 9:07
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

5 nejlepších momentů 5. dílu finále Game of Thrones: Spálená lidská těla a úmrtí hrdinů

5 nejlepších momentů 5. dílu finále Game of Thrones: Spálená lidská těla a úmrtí hrdinů
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Předposlední díl divákům ukázal opravdu nemilosrdné boje.

Text obsahuje spoilery!

Na rozdíl od bitvy proti armádě Night Kinga tentokrát hlavní postavy bojovaly za denního světla. O tragické úmrtí a nešťastné pohledy na vývoj probíhajícího vraždění však nebylo nouze ani tentokrát.

5 najlepších momentov 5. časti finále Game of Thrones: Spálené ľudské telá a úmrtia hrdinov
5 najlepších momentov 5. časti finále Game of Thrones: Spálené ľudské telá a úmrtia hrdinov Zdroj: HBO

Varysova zrada

Vývoj Varysovy příběhové linie byl od minulé části očekávaný. Z Daenerys se stávala stále radikálnější královna a její rádce Varys si začal uvědomovat, že by Jon mohl být lepším vladařem.

Když se tedy k Daenerys dostaly informace o Varysově zradě, nemohla jednat jinak. A tak se splnilo další z Melisandřiných proroctví. Připomeňme si, že Varysovi ještě v průběhu 7. série prozradila, že oba zemřou na tomto kontinentu.

Drogonův nálet a vpád armády do města

Přibližně takto nějak jsme si vždy představovali mocný útok draků. Škoda, že Daenerys už zůstal pouze jeden, ale dokonce i samotný Drogon dokázal napáchat obrovské škody a během krátké doby zaručit Jonovi a Daenerys vítězství. Přesto se ale Dany odhodlala k dalšímu ničení, čímž si už víceméně oficiálně připsala titul Mad Queen.

Euronova poslední slova

Ve srovnání s Ramsaym a Joffreym nebyl Euron příliš hodnotným zloduchem, ale jeho smrt nám i tak vpadla docela vhod. A protože ho dokázal porazit jednoruký Jaime, jeho bojové schopnosti, zdá se, nestály za mnoho.

Cleganebowl

Na souboj Gregora se Sandorem jsme čekali neskutečně dlouho a podle všeho na něj stejně dlouho čekali i samotní bratři. Hora se totiž rozhodl neuposlechnout Cersein rozkaz a místo toho na místě zabil její pravou ruku Qyburna. Místy jsme měli pocit, že Sandor dopadne stejně jako Oberyn, ale nakonec svou misi splnil úspěšně.

Sbohem, Cersei a Jaime

Ne, Cersei nakonec nezabil Jaime ani Arya, ale padající kameny. Určitým způsobem lze provedení tohoto úmrtí označit za nečekané, ale zavraždění rukou Jaimeho by bylo mnohem emotivnější a spravedlivější. Právě on si měl totiž uvědomit, jaké zlo na tento svět Cersei přivedla. Místo toho nám však ukázal, že ji přes všechno negativní stále miluje. A tak umřel po jejím boku.

Domů
Sdílet
Diskuse