Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2019 18:18
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Letadlu se při přistání nevysunul podvozek. V děsivém videu vráží stroj plný pasažérů do země

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Z hrozivého přistání nakonec nebylo ani zranění.

I přesto, že je známým faktem, že je na smrtelnou leteckou nehodu mnohem menší šance než na tu automobilovou, se mnoho lidí stále obává létání. A pokud se dějí události jako před pár hodinami v jižním Myanmaru, ani se tomu nedivíme, protože si desítky pasažérů prošly skutečně hrozivými chvílemi.

Letadlo typu Embraer 190 mělo problém s podvozkem, což přistání značně zkomplikovalo. Při přistávání ve městě Mandalaj pilot zjistil, že se nedají vysunout přední kola, což v mnoha pasažérech vzbudilo nepochybnou hrůzu.

Stroj tak od přistávání okamžitě upustil a vyletěl zpět do výšky, přičemž letoví dispečeři kontrolovali stav podvozku. Nakonec pilot na jejich rozkaz obletěl letiště, než vyplýtval zbytky paliva, aby snížil váhu stroje a odhodlal se k nebezpečnému přistání.

Znepokojující video ti nepochybně prozradí, jak děsivá musela být situace v letadle, a my můžeme jen tleskat dovednostem pilota, díky kterým se nikdo ani nezranil, i když přistání nebylo vůbec hladké.

Domů
Sdílet
Diskuse