Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2019 11:33
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Krvavý Mortal Kombat se dočká nového filmu! Producentem bude režisér Aquamana a hororu Saw

FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

Populární mlátička dorazí na velká plátna. Co všechno o chystaném snímku víme?

Fanoušci herní bojové série Mortal Kombat se mají nač těšit. Svou oblíbenou mlátičku si totiž budou moci po letech vychutnat i na velkém plátně. Jak jsme se dozvěděli, chystá se nový akční film zasazený do světa této populární značky, který by se měl brzy začít natáčet v Jižní Austrálii. Oznámil to tamní premiér Steven Marshall. 

Producentem snímku bude nadaný James Wan, který se zřejmě nejvíce proslavil kultovním hororem Saw, Insidious 1 a 2, The Conjuring (česky V zajetí démonů) a stál také za režií loňského superhrdinského hitu Aquaman. Na režijní křeslo v případě nového Mortal Kombat by měl usednout nováček Simon McQuoid, snad se mu tedy jeho debut vydaří.

„Jsem nadšený z toho, že můžu do Austrálie přinést další velkou show, obzvláště po všech úžasných zkušenostech z filmování Aquamana,“ uvedl Wan. „Jižní Austrálie je bohatá na přírodní scenérie a množství talentovaných umělců, čili pro náš fantasy-akční projekt je toto místo jako šité na míru,“ dodává.

Scorpion, Mortal Kombat 11

Krvavý Mortal Kombat se dočká nového filmu! Producentem bude režisér Aquamana a hororu Saw
Zdroj: NetherRealm Studios/Mortal Kombat 11

O filmu jako takovém se toho zatím příliš neví. Neznáme hlavní zápletku ani výčet postav, které by se ve snímku měly objevit. Předprodukce filmu by však měla začít už tento měsíc a začátek produkce je naplánován na druhou polovinu roku. Kdy přesně by měl jít snímek do kin a zda bude dostupný i u nás, v tuto chvíli není známo.

Víme ovšem to, že se má jednat o vůbec největší filmový projekt, jaký byl kdy na území Jižní Austrálie realizován. Vytvořit má až 580 nových pracovních míst a do místní ekonomiky přinese dle odhadů 70 milionů australských dolarů.

V minulosti jsme se již dvojice filmů ze světa této populární herní série dočkali, a to jmenovitě snímku Mortal Kombat (1995) a jeho pokračování s názvem Mortal Kombat: Annihilation (1997). V těch se nám představila plejáda těch neznámějších bojovníků jako například Johnny Cage, Kitana, Liou Kang, Sonya Blade, Raiden a řada dalších.

Od té doby jsme se však žádný nový film neviděli, ačkoliv zpráv o různých pokračováních bylo během let několik. Nyní se však zdá, že však je konečně připraveno a milovníci bojovky se nového filmového zpracování přece jen dočkají. Těšíte se?

Domů
Sdílet
Diskuse