Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2019 16:47
Čas čtení 0:00
Dominik Čech

Muslimky skáčou přes gumu a SPD chce hype. Vybrali jsme nejbizarnější spoty k volbám do Evropského parlamentu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Česká lidová slovesnost a kreativita znovu útočí!

Kandidát za SPD Robert Vašíček chce, abys řekl mámě, že „tohle je hype a on je trendy“ a že by díky tomu měla volit SPD. Robert taky chce, aby sis myslel, že je on a SPD tvůj felák, který je vlastně stejný jako ty. Mladej kluk, co oslovuje lidi „čauky“, a jak dále tvrdí na svých stránkách, má velký sen být v „Ukaž káru“. 

V reálu je ale Robert jenom trapný strýc v obleku, který brzo exploduje a který ti, když se u vás staví jednou za měsíc na oběd, řekne, že ví „o co gou“, aby se pak následně ožral a mluvil o homosexuálech jako „hulibrcích“ a svojí řeč uzavřel tím, že tvé boty vypadají jako od „ťamanů“. 


STAN a TOP 09 letos vsadily na politickou adaptaci Pelíšků, v níž přísná, ale spravedlivá paní učitelka Holubová mluví na třídních schůzkách o „nešvaru jménem Brexit“, za který pochopitelně „pravicoví liberálové“ vůbec nemůžou.

V závěru se pak vyplní jejich nejhlubší erotická představa a proevropský patriot Jan Hrušínský zmlátí holí Jiřího Ovčáčka. Jestli zastánci Czexitu čekali na video, které ukáže, jak „proevropští hujeři“ definitivně zešíleli, je to právě toto. 


Horký adept na největší bizár letošních voleb je spot České Suverenity, ve kterém (po Jiřím Kajínkovi) největší „oběť české justice“ David Rath varuje před budoucností, v níž budou u nás zahalené muslimky skákat gumu.

Strana usvědčených korupčníků, zastánců konspiračních teorií a bizarních politických matadorek se obává o budoucnost našich dětí, které si nezaslouží žít v zemi, kde jim budou krást gumu muslimové. Vezměte zbraň, teda volební lístek, do ruky a zachraňte gumu. 


Petr Cibulka je jedním z největších králů českého politického bizáru. Cibulka byl za minulého režimu několikrát vězněn, mimo jiné třeba za to, že v pražské restauraci U Bubeníčků vykřikoval, že je tam bordel, který je možný jenom za komunismu, protože byly v půl jedné odpoledne všechny obědy vyprodané.

Po roce 1989 se však Cibulka nezastavil a dál bojuje proti komunistům, estébákům, ruským špionům a všelijaké další havěti za pomoci svého siderického kyvadélka, které je dokáže všechny odhalit.


Cenu za nejlepší vizuální efekty, které jsou minimálně na stejné úrovni jako v poslední řadě Hry o trůny, vyhrává se svým spotem Klub angažovaných nestraníků. „Europe, here we go“.


Hnutí Cesta, které vede astrolog, sestavovatel horoskopů a odborník na osobní rozvoj. Antonín Baudyš vsadil netradičně na motiv „cesty“, který okořenil o referenci na Pána prstenů.

Podle Baudyše je současná Evropská unie o tom, že „jeden prsten vládne všem“, a tak se hrdinný duchovní vůdce hobitů pan Baudyš vydává na cestu do bruselského Mordoru, aby prsten zničil.


Recesistická strana Ano, vytrollíme europarlament přišla se spotem prodchnutým slovním humorem a vizuálem, který připomíná videopozvánku dramatického kroužku na střední škole k jejich vystoupení v Sedlčanech.

Strana stand-up komiků si bohužel neuvědomuje, že vtipnější než politický mainstream tu nemůže být nikdo. 


Ve svém crowdfundingovém projektu ke kampani koalice Svobodných, Liberlandu a Radostného Česka s názvem „Odejdeme bez placení“ je za příspěvek v hodnotě 25 000 Kč nabízena ayahuascová seance v mikrostátu Liberland. Dokonce vás tam za tuto částku i přepraví letadlo, které je vidět v tomto klipu.

Myslím si, že je velmi pravděpodobné, že námět k tomto spotu vznikl právě během jedné z těchto seancí. Odvážný přelet české perutě nad Čapím hnízdem je skutečně husarským kouskem hodný libertariánských šamanů. 


Tomio Okamura vsadil na záběry z nedávné demonstrace na Václavském náměstí, na kterou přijely celebrity evropské xenofobie a rasismu podpořit českého politického samuraje.

Perfektně nastříhaný klip se zvukovými efekty jásajícího davu pak také velmi elegantně přešel skandování „Pusťte nás na ně, rozkopeme jim držky“ a občasné hajlování zúčastněných tím, že je tam prostě nedal.


Uznávaný kuchař Petr Erin Kováč na sebe upozornil už před rokem, kdy před volbami do senátu natočil klip, ve kterém tancuje v tílku a vytahaných teplácích v brněnském parku. Sám video okomentoval s tím, že musel natočit fakt hroznou blbost, aby si toho lidi všimli.

Tentokrát natočil spot, který je zase hrozná blbost, ale furt má mnohem lepší zápletku a efekty, než má většina českých pohádek natočených za poslední 2 roky. 


Tady jsem úplně ztracený a vůbec nevím, co se tu odehrává. Možná mi to někdo někdy vysvětlí. Takhle si myslím, že to je o tom, že ona chce jet na Erasmus a on jí na to slíbil peníze, ale ona si pořád není jistá, jestli s ním chce mít sex.

Potom dá peníze člověku na ulici, čímž bojuje proti exekucím, což ji definitivně přesvědčí, aby spolu nastoupili do vlaku jedoucího k němu do Bruntálu. 


Tenhle spot by se dal shrnout jako „není to pravda, ale mohla by být“. Bývalý člen Svobodných a bloger Petr Matějka chce vystoupit z EU a zachránit tak Českou republiku od přijetí eura, které by ji bezpochyby zničilo stejně, jako se to stalo na Slovensku.

Domů
Sdílet
Diskuse