Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2019 14:33
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Odstavenou tramvaj u dálnice D1 se dva muži pokoušeli rozebrat na díly

Odstavenou tramvaj u dálnice D1 se dva muži pokoušeli rozebrat na díly
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI POLICIE ČR
Uložit Uložené

Policie řeší opakované vandalství spojené s tramvají stojící u dálnice.

Předevčírem ráno se objevila vedle svodidel na dálnici D1 opuštěná tramvaj z pražské MHD. Policie už zná totožnost jejího majitele. Krom právních úprav řešících, zda vagon může vedle dálnice stát, musí policie řešit i několik případů vandalství.

V noci z úterý na středu někdo tramvaj posprejoval. Během dnešní noci se na místo vydali další dva sprejeři. Tentokrát je zadržela policie. Ještě v úterý přitom strážci zákona na místě zasahovali, jelikož je řidiči upozornili na dva mladíky rozebírající vagon na díly. 

Tamvaj u D1 update
Tamvaj u D1 update Zdroj: Policie ČR

První výjezd absolvovali policisté kolem páté hodiny odpoledne. Při činu přistihli dva mladé muže, kteří demontovali části tramvaje. Škoda nepřesáhla pět tisíc korun, a tak jim policisté uložili jen pokutu. Na místo ležící přibližně na 7 kilometrů dálnice D1 ve směru od Prahy vyjížděli znovu po půlnoci. Tentokrát zadrželi dva lidi, kteří na tramvaj sprejovali. Jsou podezřelí z poškození cizí věci.

Odstavený vagon je majetkem developerské firmy Domo Development, která jej koupila od Dopravního podniku hl. m. Prahy za 351 tisíc korun. Ta jej v úterý dopoledne umístila na svůj pozemek u dálnice, kde plánuje vybudovat komerční zónu s obchody a sklady za miliardu korun.

Doporučeno
U dálnice D1 někdo nechal tramvaj U dálnice D1 někdo nechal tramvaj 14. května 2019 16:48

Společnost ale odmítá, že by šlo o reklamu. Důvod umístění tramvaje na takto viditelné místo tedy zatím není znám, stejně tak jako to, co s dopravním prostředkem bude. Ředitelství silnic a dálnic se totiž nedaří s firmou domluvit, aby vagon odstranila.

Domů
Sdílet
Diskuse