Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2019 12:05
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Nemáš co poslouchat? Lana Del Rey, Tyler, the Creator, DJ Khaled, Madonna a mnozí další představují nálož nových skladeb

HUDBA
Uložit Uložené

Plodný pátek v americké hudbě přinesl nové album Tylera i DJ Khaleda. Madonna spolupracuje s Quavem a o slovo se hlásí i Chance the Rapper.

Čtvrteční půlnoc v americkém hudebním průmyslu by se dala přirovnat k tomu, co se na v Česku a na Slovensku děje v neděli večer. Fanoušci mají možnost slyšet mnoho nové hudby a jinak tomu není ani dnes. Dočkali jsme se hned několika nových alb, ale také skladeb a spoluprací.

Jelikož je toho opravdu hodně, v tomto článku najdeš vše, co by tvé pozornosti určitě nemělo ujít. Zaměřujeme se primárně na věci z rapu, přece jen k nim máme nejblíže. Na své si dnes však přijdou i ti, kteří vyhledávají i experimentálnější záležitosti. Do komentářů nám však klidně napiš, co dalšího zaujalo tebe. Jedno je však jisté, v nejbližších dnech budeme mít všichni co poslouchat.

Tyler, the Creator – IGOR

Na tento projekt jsme se těšili suverénně nejvíce a po prvním poslechnutí můžeme konstatovat, že Tyler nezůstal své pověsti nic dlužen. Zpívané rytmy mají na svědomí i Lil Uzi Vert, Playboyi Carti, Al Green nebo Cullen Omori a na tracku Puppet uslyšíš Kanyeho Westa.

Tyler ještě přidává i komentář, ve kterém píše, že nechce, abys projekt IGOR začal poslouchat v očekáváních, že půjde o rapové album. Vlastně nechce, abys měl jakákoliv hudební očekávání a předsudky. Pokud hledáš melodičnost a experimentálnost, určitě tě všech 12 skladeb potěší.

DJ Khaled - Father Of Asahd

Delší dobu se už hovořilo i o nové kompilaci DJ Khaleda, který ve skutečnosti není DJ ani hudební producent. Na kontě má však už několik podobných projektů. Nejznámější a uznávaný kamarád celé hudební scény opět spojuje ta největší jména a my tak máme možnost slyšet spojení Cardi B a 21 Savage, Lil Wayna s Big Seanem, Travise s Post Malonem a mnoho dalších spoluprací, které by se bez Khaleda možná nikdy nestaly.

I v tomto případě je výkonným producentem kompilace Khaledův syn Asahd, jehož máme možnost vidět také na obálce nosiče. Stejně tomu bylo i při předešlém projektu Grateful v roce 2017. Nechybí ani Justin Bieber s Chance the Rapperem, JAY Z, Future a Bey nebo kombinace zesnulého Nipseyho Husslea a Johna Legenda.

Viktor Sheen - Černobílej svět

Za Česko dnes vydává svůj další projekt Viktor Sheen. Ten zažívá skvělé období své kariéry a dokazuje to i nosičem Černobílej svět. Je osobnější než kdykoliv před tím a zároveň dává najevo, že od doby, kdy je otcem, stal se z něj zodpovědný člověk.

Posouvá se i hudebně, spolupracuje v první řadě s klukama z Milion Plus a velkým highlightem je i jeho spolupráce se slovenskou raperkou Luisou.

Madonna & Quavo - Future

O slovo se hlásí i Madonna. Minulý týden vydala skladbu s raperem Swae Lee a dnes jsme se dočkali její spolupráce s raperem Quavo. Novinka dostává název Future a je předzvěstí alba s názvem Madame X. To by mělo spatřit světlo světa už 14. června a podle dostupných informací na něm bude hostovat například i Nas nebo Nicki Minaj a Chance The Rapper.

Chance the Rapper feat. Tisakorean - Groceries

Chanceův projekt Coloring Book se těšil obrovské pozornosti a získal s ním i pár ocenění. V červenci by měl spatřit světlo světa další jeho oficiální projekt, ještě před tím se však vrací na SoundCloud, aby fanouškům představil novinku s raperem z Houstonu jménem Tisakorean.

Lana Del Rey - Doin' Time

Lana chystá v roce 2019 vydání alba Norman Fucking Rockwell, zatím však další informace nemáme. Dnes představuje alespoň svůj cover na skladbu Doin Time, kterou má v originální verzi na starosti skupina Sublime. Právě oni se dočkají vlastního dokumentárního filmu a Lana Del Rey jim tímto způsobem vzdala poctu. Premiéra dokumentu by měla proběhnout na Tribeca Film Festival.

Domů
Sdílet
Diskuse