Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2019 21:08
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Tramvaj u dálnice D1 znovu pomalovali sprejeři

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pouliční umělci si odstavenou tramvaj vedle dálnice oblíbili.

Nejslavnější tramvaj v Česku, která se před nedávnem náhle objevila vedle dálnice D1, přitahuje pozornost nejen řidičů, jež jezdí okolo, ale taky sprejerů. Ti si odstavený dopravní prostředek natolik oblíbili, že původní červená barva tramvaje je už téměř úplně překrytá různými obrazci a nápisy.

Poprvé se tramvaj stala terčem sprejerů hned během první noci z úterý na středu, ze čtvrtku na pátek se pak malůvky na dopravním prostředku rozrostly o nová díla. Informoval o tom server Novinky, který dále zmiňuje, že policie se činem zabývá jako poškozením cizí věci.

Zatím není stále zcela jasné, z jakého důvodu byla tramvaj vedle dálnice umístěna. Jak už je ale známo, kousek má na svědomí společnost Domo Development, která je zároveň majitelem daného pozemku. Šéf firmy Jakub Andrle navíc uvedl, tramvaj je prý v dostatečně bezpečné vzdálenosti od silnice a žádný zákon se tím neporušuje. 

A pokud jde o případné odstraňování nápisů z tramvaje, zájemci se prý hlásí sami. „Ozvali se nám již dobrovolníci, kteří mají zájem o pomoc s uvedením do původního stavu, za což jim děkujeme. Preferovali bychom, kdyby graffiti odstranili sami autoři. Pak bychom nepožadovali náhradu škody, která může dosáhnout i 100 tisíc korun,” řekl Anderle.

Podle některých se jedná o pokus firmy zviditelnit se nebo snahu obejít zákaz reklamy vedle českých dálnic. Tak jako tak však příběh tramvaje už několik dní baví řadu lidí nejen na sociálních sítích a něco nám říká, že o ní v budoucnu asi ještě někdy uslyšíme.

Tramvaj u dálnice D1 znovu pomalovali sprejeři
Zdroj: www.novinky.cz
Domů
Sdílet
Diskuse