Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. května 2019 0:30
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Finále Game of Thrones: Šílená královna Daenerys nastupuje k moci. Pokusí se ji Jon, Tyrion nebo Arya zabít?

Finále Game of Thrones: Šílená královna Daenerys nastupuje k moci. Pokusí se ji Jon, Tyrion nebo Arya zabít?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Možností k ukončení seriálu je hned několik.

V předposlední části závěrečné série Game of Thrones se Daenerys utrhla ze řetězu a vypálila Kings Landing, čímž cíleně povraždila množství nevinných obyvatel města a oficiálně se stala Šílenou královnou. Co nám dokázala naznačit krátká ukázka z finální epizody?

Daenerys se vůči své armádě Dothraků a Unsullied, kterých je po boji s Night Kingem nějakým scenáristickým zázrakem opět neuvěřitelně mnoho, postavila jako mocný diktátor, čímž v divácích symbolickým způsobem upevnila představu nového nejvyššího zla v seriálu. Bude někdo proti její krutovládě protestovat?

Jednou z nejnovějších teorií je ta, že diktátorku Daenerys ze scény neodstraní její synovec Jon alias Aegon, ale Arya, která si po Cersei našla další oběť. A kdo tedy nakonec usedne na Železný trůn? Jon, Daenerys nebo někdo úplně jiný? V naší nedávné anketě dali čtenáři najevo, že velké šance Daenerys rozhodně nedávají.

Zato ale naopak odhadují, že na trůnu uvidíme Jona nebo dokonce jiného hrdinu. Finále kdysi milovaného seriálu se již nezadržitelně blíží a my můžeme jen doufat, že po jeho konci nebudou diváci zklamaní jako po 5. části.

Ta je totiž nejhůře hodnocenou epizodou Game of Thrones. Nespokojení diváci dále vyjadřují svůj názor prostřednictvím petice na remake 8. série, u níž neustále naskakují nové a nové podpisy. Finále seriálu budeš moci na HBO sledovat již 20. května.

Domů
Sdílet
Diskuse