Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2019 20:44
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Miliardář na promocích studentům oznámil, že všem splatil školné za víc než 40 milionů dolarů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Štědrý miliardář překvapil všechny přítomné.

Výše školného na mnoha univerzitách a vysokých školách ve Spojených státech amerických nutí studenty vzít si půjčky, které pak splácejí dlouhá léta. Jinak tomu není ani na univerzitě Morehouse College v Atlantě ve státě Georgia, kterou navštěvují převážně studenti tmavší pleti a najdeš tam výlučně muže.

V ročníku končícím právě tento rok se tam nachází více než 400 studentů a na promoce si zavolali miliardáře Roberta F. Smitha. Ten své peníze vydělal díky investicím do technologických firem a dnes má jeho majetek hodnotu více než 2,5 miliardy dolarů, avšak peníze si nenechává jen pro sebe.

Na promocích ukázal svou štědrost, když promluvil ke studentům a zničehonic jim oznámil, že zaplatil školné každému z nich. Celkově tak utratil přibližně 40 milionů dolarů, aby se mladí lidé nemuseli zabývat ničím jiným, jen budováním své kariéry.

Sám konstatoval, že nemá strach o to, jak s touto novou životní šanci studenti naloží. Věří, že budou pomáhat lidem tak, jako on pomohl jim. Kromě 40 milionů dolarů za školné daroval škole i 1,5 milionu dolarů navíc jako příspěvek na fungování instituce.

Zpět
Sdílet
Diskuse