Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2019 12:58
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Muž strávil ve vězení 46 let za vraždu, kterou nespáchal. Jako kompenzaci dostal 1,5 milionu dolarů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Richard Philips našel ve vězení zálibu v malování.

Richard Phillips byl v roce 1971 zatčen za vraždu a odseděl si dlouhých 46 let, než se ukázala spravedlnost. Tento muž žádnou vraždu nespáchal, ale justiční systém ve Spojených státech amerických za uplynulé dekády nespravedlivě odsoudil několik nevinných lidí.

Richard svůj čas ve vězení postupem času trávil uměním, dlouhé hodiny maloval a dnes své výtvory prodává za tisíce dolarů. I k tomu přispěl srdceryvný příběh dlouhých desetiletí za mřížemi. 

Doporučeno
14letému chlapci bylo elektrické křeslo velké, tak ho posadili na Bibli. O 70 let později uznali jeho nevinu 14letému chlapci bylo elektrické křeslo velké, tak ho posadili na Bibli. O 70 let později uznali jeho nevinu 11. května 2019 13:54

Na prokuratuře se mezitím snažili vyřešit, jak vysokou kompenzaci si Richard zaslouží. Za 46 let ve vězení mu nakonec prokuratura odklepla odškodné 1,5 milionu, které mu před vyplacením musí schválit tamní poslanci.

Když tuto informaci o odškodném zveřejnila americká média, lidé v komentářích jen kroutili hlavou nad tím, že 46 let za mřížemi rozhodně nemá hodnotu pouze 1,5 milionu dolarů.

Když byl Richard osvobozen a poprvé vyšel z vězení, stát mu nezajistil ani odvoz, a tak se zničehonic ocitl na veřejnosti bez konkrétního plánu, jak se svým životem naložit. Momentálně se proto soustředí na umění a obrovské nespravedlnosti, kterou prožil, si už nevšímá.

Doporučeno
Před popravou daroval spoluvězni svůj vláček a jeho smrt dohnala k slzám i dozorce Před popravou daroval spoluvězni svůj vláček a jeho smrt dohnala k slzám i dozorce 20. října 2018 15:00
Zpět
Sdílet
Diskuse