Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2019 8:43
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Limitovaná M5 má 625 koní a unikátní zlatý interiér

Limitovaná M5 má 625 koní a unikátní zlatý interiér
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0295532EN/maximum-performance-and-exclusive-style:-the-bmw-m5-edition-35-years" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bmwgroup.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Oslavná edice vychází z provedení M5 Competition.

BMW M5 šesté generace lze stále považovat za relativně nový počin, svědky jsme přitom byli už i výkonnější varianty s tradičním dodatkem Competition.

Teď však Bavoři zašli ještě dál, protože právě tento rok je to právě 35 let, co svět zná tento ikonický supersedan. Německá automobilka přitom nejednou mluví o M5 jako o zakladateli třídy supervýkonných sedanů, proto není divu, že tento rok hodlá ve velkém oslavovat.

Důkazem toho je limitovaná edice M5 Edition 35 Years, respektive M5 35 Jahre, kterou Mnichované odkazují na slavnou historii. A co specialitka přináší? V podstatě lze říci, že jde o vylepšeou variantu Competition, čímž se seznamujeme s ještě pozoruhodnější počinem.

Jak je u  oslavných edicí zvykem, drobnými detaily dává i toto M najevo svou výjimečnost. Jedinečný lak Frozen Dark Grey, specifické 20" disky s Y designem či netradičně černé brzdové třmeny (za příplatek zlaté karbon-keramiky).

Černá barva dominuje i interiéru, kde ale do oči perou zajímavé dekory a detaily v karbonové struktuře v unikátním zlatém provedení. Zajímavostí přitom je, že jde o první M5, která po vzoru současných novinek dostala již plně digitální budíky s futuristickou grafikou.

i
i Zdroj: www.press.bmwgroup.com
 

To podstatnější se ukrývá pod oněmi plechy. Samozřejmě, žádné diametrálně odlišné parametry čekat nelze, ostatně, už základní M5 fascinuje svými schopnostmi, zlepšení tu však přece jen evidujeme. Díky nárůstu síly dokáže tato M5 akcelerovat na stovku za 3,3 sekundy a na rychlost 200 km/h se tento model dostane jen za 10,8 sekundy.

Může za to dobře známá 4,4litrová V8, která v tomto případě nabízí 460 kW/625 koní a 750 Nm. Velkou roli v rychlejším zrychlení hraje nejen špičková osmistupňová automatická převodovka M Steptronic či sofistikovaný pohon M xDrive, ale i upravená řídicí jednotka.

Na závěr dodejme, že specialitka vznikne v striktně omezené sérii 350 kusů, přičemž její cenu zatím neznáme. S velkou pravděpodobností však překročí hodnotu 5 milionů korun.

Zpět
Sdílet
Diskuse