Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2019 22:26
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Čeští hokejisté se ve čtvrtfinále utkají s Německem

Čeští hokejisté se ve čtvrtfinále utkají s Německem
SPORT
Uložit Uložené

Zámořskému strašáku jsme se vyhnuli a nyní nás čeká černý kůň turnaje.

Český hokejový tým se ve čtvrtfinále mistrovství světa postaví Německu. Rozhodly o tom vzájemné zápasy Švédska s Ruskem (4:7) a Kanady s Amerikou (3:0). Češi si díky šesti výhrám v sedmi zápasech vydobyli druhé místo ve skupině B. Naším soupeřem se tak stává tým na třetím místě ve skupině A – Německo.

Černý kůň turnaje se naším soupeřem stal poté, co v posledním zápase překvapivě porazil finský výběr. Čtvrtfinále se bude hrát ve čtvrtek. O čase utkání se rozhodne ještě dnes před půlnocí během zasedání vedení šampionátu. 

Pro výběr času utkání budou klíčové zájmy televizí, přičemž Česká televize lobuje za to, aby národní tým utkání sehrál ve čtvrtek ve 20:15. Na čase ale tak nezáleží, důležité je, aby se národní tým dokázal probojovat do semifinále. Podařilo se mu to totiž naposledy v roce 2012.

Letos šampionát doznal několika změn a jednou z nich je i nový systém semifinálových soubojů. Hráčské celky do něj budou nasazování podle bilance, nikoli podle předem určeného pavouka, jak tomu bylo dosud. 

Domů
Sdílet
Diskuse