Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. května 2019 15:16
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Praha má za sebou unikátní autosalon exkluzivit pod širým nebem. Co přinesly letošní Legendy?

Praha má za sebou unikátní autosalon exkluzivit pod širým nebem. Co přinesly letošní Legendy?
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.instagram.com/alessio_lp670/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">instagram.com</a>
TECH
Uložit Uložené

6. ročník motoristické slavnosti byl opět magnetem na pohledy.

Jak se již poslední roky stalo zvykem, Praha, respektive Výstaviště Praha Holešovice se neslo ve znamení vyhledávané automobilové slavnosti, jaká nemá široko daleko obdoby. Řeč je o motoristické události, která se dostává do stále širšího povědomí pod názvem Legendy, no a i tento rok se staly obrovskou pastvou pro oči nejen automobilových fanoušků.

I letošní, v pořadí již šestý ročník přinesl mimořádně bohatou spleť těch nejzajímavějších automobilových skvostů současnosti a zároveň historické legendy nejrůznějšího druhu. Abychom byli přesnější, samotný pořadatel informoval o přítomnosti až 1 200 exemplářů, jejichž hodnota přesahovala 1 miliardu korun. Ani se tomu nelze divit, protože na jednom místě se ocitlo množství extrémně vzácných a exkluzivních kousků.

Aleš Chytráček, náš fanoušek a dlouholetý přispěvatel do projektu Exkluzivitacest, se s námi podělil o autentické záběry přímo z výstaviště, proto ti přinášíme exkluzivní fotoreport, který mapuje ty nejzajímavější supersportovní úlovky.

Legendy Praha
Legendy Praha Zdroj: Aleš Chytráček

Jedinečná automobilová událost, která se letos konala v termínu 17. - 19. května, přinesla množství atrakcí a bohatý program, všechny automobilové či motocyklové kousky byly přitom vystaveny hned na několika stanovištích, neboť areál Výstaviště Praha Holešovice nabízí rozsáhlé zázemí. V rámci rozsáhlého komplexu bylo možné vidět stánky téměř stovky vystavovatelů, což mělo za výsledek, že plynulý víkend se v Praze konal doslova velkolepý autosalon pod širým nebem.

Pro rok 2019 byla sice ústředním tématem americká vozidla, jelikož letošní podtitul akce byl „Made in USA“, snad nejzajímavějším přítomným kouskem bylo však Bugatti Chiron Sport. Jeho vnitřek zdobí 8litrová W16 se čtveřicí turbodmychadel a výkonem 1103 kW / 1500 koní. Provedení Sport vyniká ještě lepší ovladatelností a váhou nižší o přibližně 18 kilogramů. Základní cena je 2,65 milionu €.

Magnetů na pohledy bylo však mnohem více, protože na Legendách se ukázalo také množství exkluzivních kousků z dílny Ferrari, Aston Martin, Lamborghini či dokonce jediný exemplář Pagani Huayra v Česku i na Slovensku nebo takový Ford GT či Jaguar XE SV Project 8. Samozřejmě, událost si nemohlo nechat ujít nejen několik domácích automobilových klubů, ale ani tamní automobilové zastoupení, čehož důkazem byl zejména obrovský stánek značky Mercedes-Benz. Více už prozradí velká galerie.

 

 
Domů
Sdílet
Diskuse