Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2019 11:17
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Fotografie přeživších holocaustu ve Vídni pokreslili hákovými kříži

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rakouský kancléř byl skutkem neznámých pachatelů zděšen.

Fotografie lidí, kterým se podařilo přežít nacistický holocaust, se před nedávnem vystavovaly v centru Vídně. Zobrazení přeživších však bylo na vídeňské Ringstrasse zneuctěno zatím neznámými pachateli. Těm se podařilo fotografie německo italského fotografa Luigiho Toscana poškodit nožem, vulgárními nápisy i nákresy hákového kříže.

Rakouský kancléř Sebastian Kurz prostřednictvím svého účtu na Twitteru označil tento akt za antisemitské zneuctění a nad celou událostí projevil zděšení. „Antisemitismus nesmí mít v Rakousku žádné místo,“ prohlásil Kurz.

Doporučeno
Útoky na židy jsou stále častější. V Německu zaznamenali nárůst o 70 % Útoky na židy jsou stále častější. V Německu zaznamenali nárůst o 70 % 6. května 2019 10:31

Prezident Vídeňského židovského společenství Oskar Deutsch pro rakouskou ORF řekl, že daný čin je antisemitským útokem na celé Rakousko. Připomeňme si, že podobně hanebný skutek se udál v průběhu února také ve Francii, kdy pachatel na židovském hřbitově v Quatzenheimu posprejoval znakem hákového kříže skoro stovku hrobů.

Domů
Sdílet
Diskuse