Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2019 23:25
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Černobyl se už na IMDb stal nejlépe hodnoceným seriálem historie

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na populární stránce Černobyl přeskočil konkurenci.

Když HBO vysílalo poslední epizody oblíbeného seriálu Game of Thrones, najednou vytáhlo z rukávu obrovský trumf. Spustilo vysílání seriálu Černobyl (v originálním znění Chernobyl), který se okamžitě stal hitem mezi diváky i kritiky.

Seriál zachycuje události z dubna roku 1986, kdy došlo v atomové elektrárně Černobyl na území dnešní Ukrajiny k výbuchu, který zamořil celé okolí radiací, a nebýt mnoha odvážných pracovníků, celá Evropa mohla dopadnout mnohem hůře.

Doporučeno
Ilegální průzkum Černobylu je nebezpečný, nejstrašidelnější je podzemí nemocnice (Rozhovor) Ilegální průzkum Černobylu je nebezpečný, nejstrašidelnější je podzemí nemocnice (Rozhovor) 23. května 2019 11:01

Seriál se momentálně těší tak obrovské popularitě, že se na známém portálu IMDb stal se skóre 9,7 nejlépe hodnoceným seriálem historie. Díky dosavadním hodnocením přeskočil legendy jako Breaking Bad či Game of Thrones, ale nutno podotknout, že Černobyl zatím hodnotilo přibližně 35 tisíc uživatelů, zatímco Breaking Bad se skóre 9,5 hodnotilo téměř 1,2 milionu uživatelů.

Pokud si i ve svých dvou závěrečných epizodách udrží Černobyl stejnou kvalitu, zřejmě bude o první místo soupeřit dlouhodobě, protože HBO tímto seriálem trefilo do černého. Někteří diváci mu vyčítají jen to, že v něm tvůrci neobsadili ukrajinské a ruské herce, ani nepoužili ukrajinský a ruský jazyk, ale dialogy probíhají v angličtině.

Černobyl sa už stal najlepšie hodnoteným seriálom v histórii IMDB
Černobyl sa už stal najlepšie hodnoteným seriálom v histórii IMDB
Domů
Sdílet
Diskuse