Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. května 2019 12:47
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Dostane Juraj Hossu za zabitie Filipínca Henryho prísnejší trest? Generálna prokuratúra nariadila, aby sa podalo odvolanie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

S výškou trestu neboli spokojní ani mnohí Slováci.

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky preskúmala trestnú vec a uložila krajskej prokurátorke v Bratislave podať odvolanie proti výroku o treste proti neuloženiu prísnejšieho trestu,“ potvrdila pre Markízu hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Pred desiatimi dňami sme ťa na našom portáli informovali, že sa obvinený Juraj Hossu priznal zabitiu k Filipínca Henryho Acordu. Za tento skutok bol následne odsúdený na 6 rokov odňatia slobody nepodmienečne. Generálna prokuratúra však zjavne s rozhodnutím súdu nesúhlasí, a tak nie je vylúčené, že Hossu nakoniec dostane prísnejší trest.

36-ročný Henry Acorda bol 26. mája 2018 nad ránom napadnutý 28-ročným Jurajom Hossu. Statný Hossu najprv Filipínca Acordu udrel päsťou do tváre a po páde na zem ho kopol taktiež do hlavy.

Útočník mal podľa vlastných slov konať pod vplyvom alkoholu a liekov, pričom si myslel, že Acorda je pasákom obťažujúcim dievčatá. Mladý Henry zraneniam na konci mája roku 2018 podľahol. Viac informácií o prípade nájdeš v tomto článku.

Domů
Sdílet
Diskuse