Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2019 12:35
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Pohřešovanou ženu našli na Havaji po 17 dnech. Se zlomenou nohou přežívala díky lesním plodům

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Amanda přežívala i chvíle, kdy se chtěla vzdát.

Amanda Eller strávila dlouhých 17 dní v havajské divočině, aniž by měla šanci přivolat si pomoc. Když se 8. května vydala na túru po havajském ostrově Maui, ani ve snu jí nenapadlo, že se z ní už nikdy nemusí vrátit.

V jednu chvíli však sešla z turistické trasy a chtěla si odpočinout, jenže spadla z několikametrové výšky a zlomila si nohu. Dolní končetinu měla zraněnou na několika místech, a tak byl její pohyb omezen. Ona ale neztratila naději, že po ní její blízcí začnou pátrat.

Jako poslední viděl 35letou Amandu její přítel Benjamin Konkol, který měl pocit, že se šla projít do lesů, kde později probíhala záchranná akce. Amanda po záchraně řekla, že v divočině se snažila přežívat pomocí lesních plodů a pomáhala si i vodními prameny.

Její rodina mezitím zřídila finanční sbírku, pomocí které na Havaji létal vrtulník a hledal Amandu uprostřed hustého porostu. Po více než dvou týdnech se záchranářům zdálo, že ji zahlédli, ale trvalo jim necelé dva dny, než se k ní dostali a mohli ji převézt do nemocnice.

Dnes se nezvěstná turistka zotavuje na nemocničním lůžku a její zranění naštěstí nebyla tak vážná že by jí po nich zůstaly následky do konce života. Musí opět začít přijímat běžnou stravu a doplňovat tekutiny, ale už zanedlouho by se měla vrátit do své běžné rutiny.

Domů
Sdílet
Diskuse