Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2019 18:56
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V USA rozbil a zablokoval dálnici obrovský balvan. Znemožnil jakýkoliv průjezd a oprava je v nedohlednu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sesuv půdy způsobil velké komplikace na tamní cestě.

V americkém státě Colorado momentálně zažívají nouzový stav, protože na jednu z tamních dálnic spadl obrovský balvan. Sesun půdy s sebou vzal kromě štěrku a hlíny i několik velkých kusů kamene, které po pádu zničily velkou část cesty a znemožnily průjezd automobilům.

Z fotografií můžeš vidět, že nejde o dálnici v našem slova smyslu, ale i tak je to důležitý dopravní uzel mezi městy Cortez a Telluride. Dálnici nyní museli nechat uzavřenou na dobu neurčitou, protože obrovský kámen nelze jen tak jednoduše odstranit a zapotřebí bude i kompletní obnova silnice.

Současný plán počítá s tím, že balvan nechají rozdrtit na menší části a postupně odtáhnou z cesty pryč, jenže nikdo v této chvíli neumí předpovědět, kdy by mohla být cesta opět otevřená.

Na sociálních sítích se proto objevují fotky, na kterých pózují zaměstnanci místních úřadů, aby lidé pochopili, jak obrovská výzva před pracovníky stojí.

Domů
Sdílet
Diskuse