Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2019 22:31
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Finsko poráží Kanadu a odnáší si ze šampionátu na Slovensku zlato

SPORT
Uložit Uložené

Hokejové šílenství v Bratislavě a Košicích dnešním dnem končí.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku je definitivně u konce. Dnes odpoledne byl na programu zápas o třetí místo mezi Českem a Ruskem, z bronzových medailí se nakonec těšili naši soupeři. Diváci viděli dohromady více než 80 střel, prodloužení i nájezdy, takže zvítězil i atraktivní hokej.

Ještě větší očekávání jsme měli od samotného finále, kde se setkali odvěcí rivalové z Finska a Kanady. Javorové listy měly několikrát štěstí v poslední vteřině a hráči hru neměli pod kontrolou tak, jak bylo zvykem na předešlých šampionátech, přesto do utkání nastupovali jako mírný favorit.

Byli jsme svědky atraktivního hokeje, četných šancí i tyček na obou stranách, první dvě třetiny však přinesly pouze po jednom gólu a rozhodovala až ta třetí. Hned v úvodu se prosadil podruhé v zápase Anttila a zvyšoval na 2:1 pro Finsko.

Navzdory extrémnímu tlaku Kanady paradoxně na 3:1 upravil stav Pesonen. Reprezentaci ze zámoří nepomohlo ani odvolání brankáře 3 minuty před koncem utkání a z MS na Slovensku si odnášejí stříbro.

Fínsko poráža Kanadu a odnáša si zo šampionátu na Slovensku zlato
Fínsko poráža Kanadu a odnáša si zo šampionátu na Slovensku zlato Zdroj: TASR – Michal Svítok
Domů
Sdílet
Diskuse