Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2019 16:07
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Slovan dlhuje hráčom státisíce eur, Čiliak podal trestné oznámenie. Ak ich klub nevyplatí, nebude hrať ani extraligu

SPORT
Uložit Uložené

Reprezentačnému brankárovi došla trpezlivosť.

Majstrovstvá sveta na Slovensku sú už za nami, no vo svete slovenského hokeja to stále žije. Nedávno sme ťa informovali o tom, že klub z hlavného mesta Slovan Bratislava sa už v KHL neobjaví. Klub totiž nemá dostatok peňazí na to, aby to celé „utiahol“, nezohnali sponzora.

Slovan nielenže nemá peniaze na KHL, dlží peniaze aj mestu a hráčom. Juraj Široký mladší priznal, že klub dohromady dlhuje milióny eur.

Práve hokejisti, ktorým klub dlží peniaze, už začínajú otvorene hovoriť o peniazoch, ktoré im Slovan dlhuje. Pravým príkladom nespokojnosti je Marek Čiliak, ktorý na klub podal trestné oznámenie. „Mám to šťastie, že mi dlhuje len tri výplaty, pretože som odišiel do Brna. Ale čo chlapci, ktorí zostali? Tým dlhuje sedem a viac výplat,“ povedal Čiliak v rozhovore pre sport24.sk.

Slovan dlhuje hráčom státisíce eur, Čiliak podal trestné oznámenie. Ak ich klub nevyplatí, nebude hrať ani extraligu
Zdroj: Martin Palkovič/TASR

Brankárovi nepomohol ani arbitrážny súd, ktorý mu vedenie KHL uznalo. „Ako by bolo týmto ľuďom všetko jedno. Ja by som na toto nemal povahu,“ povedal brankár. Slovan dlhuje aj hráčom, ktorý už dlhšie za klub nehrávajú. „Ide o 300-tisíc eur. Som z toho smutný, pretože stále len sľubovali, a pritom to bola lož. Nedostávať dva roky peniaze za prácu, to je šialenstvo,“ vyjadril sa Kanaďan Jeff Taffe pre web.

Slovan by sme mali túto sezónu uvidieť v domácej lige. Ak však neuhradí všetky svoje záväzky včas,  podľa licenčných podmienok nesmie hrať slovenskú extraligu.

Domů
Sdílet
Diskuse