Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. května 2019 12:01
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Mužům, kteří napadli Dominika Feriho, hrozí až tři roky vězení

ZAJÍMAVOSTI DOMINIK FERI
Uložit Uložené

Obvinění si vyslechnou v nejbližších dnech až týdnech.

Dvěma mužům, kteří v dubnu během koštu vín na Moravě napadli poslance Dominika Feriho, hrozí až tři roky za mřížemi. V tiskové zprávě to sdělila mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Otec a syn, kteří dvaadvacetiletého poslance napadli, si v uplynulých dnech vyslechli podezření z přečinu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví. Případ bude řešen ve zkráceném přípravném řízení. 

K napadení došlo 21. dubna v podvečer. Vyvolat jej měl šestadvacetiletý muž, který se poslance měl dotázat, zda je Dominik Feri, a následně jej udeřit pěstí. Kolem dvojice se okamžitě vytvořil shluk lidí, kteří chtěli zabránit dalšímu napadání.

Toho si povšiml otec agresora, který při snaze prodrat se k synovi napadl další dva muže. Všichni napadení byli převezeni do nemocnice. Feri měl na zádech řeznou ránu, kterou si ale způsobil zřejmě o parapet.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Jsem ok!

Příspěvek sdílený Dominik Feri (@choco_afro),

Uherskohradišťští policisté následně vyslechli desítky svědků. Nyní došlo ke sdělení podezření, které posoudí státní zástupce Tomáš Pindura a vyhodnotí další postup. Během napadení měla podle Feriho kamaráda padnout nadávka „negři nejsou lidi“. Státní zástupce ale rasový podtext v napadení nevidí. Útok připisuje spíš alkoholu. 

Domů
Sdílet
Diskuse