Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2019 8:20
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Jak CGI změnilo 8. sérii Game of Thrones, která potřebovala vytvořit 30 tisíc zombies, draky a gejzíry krve?

Jak CGI změnilo 8. sérii Game of Thrones, která potřebovala vytvořit 30 tisíc zombies, draky a gejzíry krve?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Z vizuálního hlediska byla 8. série Game of Thrones skutečně famózní.

HBO vděčí VFX společnosti Weta Digital opravdu za hodně. V průběhu 8. série Game of Thrones její zaměstnanci totiž stáli za přibližně 600 VFX záběry včetně útoků dračím ohněm a dalších scén s rozsáhlou destrukcí okolí.

Kromě toho pracovali na animaci 30 000 takzvaných Wights (příslušníci zombie armády White Walkerů) a na mnoha bojovnících Dothraki s hořícími meči. A nutno uznat, že i když jízda Dothraků proti gigantické armádě nemrtvých (3. část 8. série) byla neuvěřitelnou strategickou chybou, z vizuálního hlediska ji lze jedním slovem označit za úchvatnou.

Doporučeno
Pavel Kacerle pracuje pro Marvel. V domě Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgardu pracoval 15 hodin denně (Rozhovor) Pavel Kacerle pracuje pro Marvel. V domě Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgardu pracoval 15 hodin denně (Rozhovor) 6. května 2019 14:49

Weta Digital se dále postarala o pohled na velmi nepříjemnou scénu úmrtí mladé, ale velmi odvážné Lyanny Mormont (Bella Ramsey). Při natáčení dané scény pracovali tvůrci s hercem Ianem Whitem, ke kterému digitálně přidali vrstvy oblečení, vlasů či svalů. VFX artists se dále postarali o praskání brnění malé Lyanny, krev vycházející z jejích úst, no a samozřejmě o následné rozpadnutí zombie obra, kterého Lyanna na konci zasáhla dračím sklem.

Velkou výzvou pro studio bylo však zejména usmrcení Rhaegala. „Dostal zásah do hrudi od jednoho ze škorpionů a od začátku jste si nebyli jisti, zda to přežije. Původně mělo jít o tři jednotlivé smrtelné střely. Po konzultaci s (produkčním VFX supervizorem) Stefen Fangmeierem jsme je ale zkombinovali do jednoho rozsáhlého kamerového záběru a animační supervizor Dave Clayton přišel s tím skvělým oběžným pohybem (poznámka redakce – při poslední střele do krku se kamera otočí kolem padajícího Rhaegala),“ řekl pro Indie Indie Wire VFX supevízor Martin Hill.

Doporučeno
Vladimír Furdík: Night King měl sedět na Železném trůnu, Daenerys byla od začátku tak trochu bláznivá (Rozhovor) Vladimír Furdík: Night King měl sedět na Železném trůnu, Daenerys byla od začátku tak trochu bláznivá (Rozhovor) 18. května 2019 19:35

„A abychom celou situaci ještě více vyhrotili, napadlo nás, že by bylo skvělým doplňkem, kdyby mohl (Rhaegal) zakřičet z posledního dechu, během kterého by se mu veškerá krev nahrnula přes ústa přímo na kameru,“ vysvětlil dále úvahy o zapracování digitálních efektů do Rhaegalovy smrti Martin Hill.

Studio Weta Digital v tomto bodě velmi ocenilo volnou ruku při práci, kterou jim HBO s radostí poskytlo. „Existuje mnoho filmů, u kterých se musíme při práci s krví stáhnout, ale u Game of Thrones jsme se mohli odvázat,“ řekl Hill.

Domů
Sdílet
Diskuse