Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2019 22:30
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Natáčení 1. série Zaklínače skončilo. Geralta v podání Henryho Cavilla trénuje Vladimír Furdík

Natáčení 1. série Zaklínače skončilo. Geralta v podání Henryho Cavilla trénuje Vladimír Furdík
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Věděl jsi, že se o choreografii bojů v Zaklínači se staral Night King z Game of Thrones?

Showrunnerka Lauren S. Hissrich na Instagramu oznámila konec natáčení první série a my jsme už pořádně zvědaví na to, jak tento očekávaný projekt od Netflixu vlastně dopadne.

V nedávném rozhovoru pro náš portál známý slovenský kaskadér Vladimír Furdík (Night King z Game of Thrones) prozradil, že už téměř rok pracuje na Zaklínači od Netlixu z pozice choreografa. Furdík se kromě bratislavského Y-Games stihl zastavit i na akci East European Comic Con, kde prozradil menší novinky o natáčení Zaklínače.

Během jednoho interview označil styl boje zaklínače Geralta (Henry Cavill) za podobný tanci. Podle toho lze tedy předpokládat, že Geraltovy výpady v seriálu nebudou těžkopádné, ale naopak velmi akrobatické, což by sedělo i na předlohu.

Doporučeno
Vladimír Furdík: Night King měl sedět na Železném trůnu, Daenerys byla od začátku tak trochu bláznivá (Rozhovor) Vladimír Furdík: Night King měl sedět na Železném trůnu, Daenerys byla od začátku tak trochu bláznivá (Rozhovor) 18. května 2019 19:35

Furdík, kterému dali tvůrci Game of Thrones velký prostor v dokumentu The Last Watch, dále fanouškům ozřejmil, že trénink s Henrym Cavillem byl poměrně jednoduchý. Pracovní morálka 36letého představitele Supermana měla být podle Furdíka skutečně na úrovni a během seriálového tréninku byly prospěšné i Cavillovy předešlé zkušenosti v boji s mečem (jako ilustraci použijme tuto scénu z akčního fantasy Immortals).

Kromě náčrtu Geraltova stylu boje se k nám dostalo i video s vyobrazením brnění bojovníků z říše Nilfgaard. Obléhací stroje a záběry na stany můžeš vidět v této galerii a na níže přiloženém obrázku uvidíš zbroj rytířů Nilfgaardu ze seriálu ve srovnávání s hrou.

Další fotografie brnění najdeš zde. Fanoušci na internetu hlásí z pochopitelných důvodů svou nespokojenost, ale není vyloučeno, že by mohlo jít jen o cvičné brnění.

Na závěr si řekněme v krátkosti novinky o přeobsazení herců a o doplnění lákavého nováčka. Roli princezny Renfri měla v seriálu obsadit Millie Brady, ale nakonec v Zaklínači tuto postavu ztvárnila Emma Appleton.

Ta se v roce 2018 objevila ve dvou epizodách seriálu Genius. Postavy Marilky se místo Rebeccy Benson ujala Mia McKenna-Bruce (thriller Čtvrtý druh) a v seriálu se ukáže i čarodějnice Lyyta Neyd alias Coral, kterou si v Zaklínači zahrála Rhianna McGreevy (na fotografii níže).

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rhianna McGreevy (@rhiannamcgreevy)

Domů
Sdílet
Diskuse