Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2019 12:00
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Slovenská polícia cvičila s armádou zásah proti rádioaktívnym a toxickým látkam

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Unikátne cvičenie Toxic Valley je pre vojakov z rôznych krajín veľmi hodnotnou skúsenosťou.

Cvičenie s medzinárodnou účasťou s názvom Toxic Valley sa uskutočni aj tento rok. „Toto cvičenie je unikátne v rámci severoatlantickej aliancie, čo dokazuje aj neustále stúpajúci záujem zahraničných partnerov, vyjadril sa v minulom roku o Toxic Valley podplukovník Ing. Pavel Trúchly.

Tohtoročné cvičenie bude prebiehať od 9. do 20. septembra 2019 a zúčastnia sa ho krajiny, ako Belgicko, Česká republika, Francúzsko, Maďarsko, Nemecko, Poľsko, Slovinsko, Taliansko, USA, no a v neposlednom rade samozrejme Slovenská republika.

Doporučeno
Ilegální průzkum Černobylu je nebezpečný, nejstrašidelnější je podzemí nemocnice (Rozhovor) Ilegální průzkum Černobylu je nebezpečný, nejstrašidelnější je podzemí nemocnice (Rozhovor) 23. května 2019 11:01

Približne takto vyzerá Toxic Valley počas nácviku

Toxic Valley ako cvičenie pre oblasť radiačnej, chemickej a biologickej ochrany (RCHBO) krajín NATO je podľa PZ SRjediným cvičením tohto druhu v rámci štátov NATO na území Európy“. 

Tréning sa po minulé roky vykonával v slovenskom výcvikovom zariadení v Zemianskych Kostoľanoch, ktoré dlhodobo propagoval aj bývalý minister obrany SR Martin Glváč. Na tomto cvičisku budú môcť vojaci mimo iného pracovať aj s reálnymi toxickými látkami. Podľa výpovede prítomných má ísť o hodnotnú skúsenosť, ktorú následne pri skutočnom zásahu doceňujú aj samotní príslušníci Ozbrojených síl SR.

Doporučeno
Profesionální voják Denis: Pravicoví extremisté nemají v armádě co dělat (Rozhovor) Profesionální voják Denis: Pravicoví extremisté nemají v armádě co dělat (Rozhovor) 15. ledna 2019 18:39
Domů
Sdílet
Diskuse